Световноизвестният български оперен певец Никола Гюзелев почина на 16 май 2014 г. в „Пирогов”. Последното интервю с него и жена му Анна Мария, взето на 9 май.

Nicola_Ghiuselev
Световноизвестният български оперен певец Никола Гюзелев издъхна на 16 май 2014 г. в “Пирогов”. Отиде си, огорчен от гнусотиите, които се разпространяваха по адрес на него и семейството му в жълтата преса.

„Имахме големи надежди, че ще успее да пребори болестта, но за съжаление сърцето на моя Кольо не издържа”, потвърди печалната новина съпругата на великия българин Анна Мария Гюзелева.

От началото на годината Гюзелев имаше сериозни здравословни проблеми – през януари той падна лошо в дома си в Бояна и счупи тазова кост и ключица. На 16 април бе настанен в „Пирогов” с проблеми от урологичен характер. На 9 май единствено вестник ”Преса” публикува голямо интервю с него, взето от Мариела Балева с помощта на съпругата му Анна. В него Гюзелев изказа мъката си от безсрамните лъжи, които изписаха някои медии за него.

На 9 май единствено вестник ”Преса” публикува голямо интервю с него, взето от Мариела Балева с помощта на съпругата му Анна. Тогава Гюзелев изказа мъката си от безсрамните лъжи, които изписаха някои медии за него.

Nicola_Ghiuselev2 (1)

Семейство Гюзелеви празнуват рождения ден на Адриана, 2012 г.

Последното интервю на Мариела Балева с певеца и съпругата му Анна Мария, за проблемите със здравето, сцената и приятелите.

От 15 април световноизвестният българин Никола Гюзелев е в „Пирогов“. Настанен е в самостоятелна болнична стая, здравословните му проблеми са от урологичен характер. Болежките му обаче не са от вчера – на 8 януари т.г. оперният певец пада тежко в дома си в Бояна. И се оказва със счупен таз и ключица.

Влошеното му здраве даде повод на някои медии да пускат лъжлива информация за състоянието на великия оперен певец. Нещо повече – главен „герой“ в хорската мълва се превърна семейството му. В интернет може да се прочетат обиди, нецензурни думи, дори клевети. Използвах познанството си със съпругата на световния бас Анна Мария, за да разбера как е маестрото. Да, наистина Никола Гюзелев не е добре. Но се държи. Сила и кураж му дават непрекъснато близките, учениците, малцината верни приятели. И разбира се, лекарите от „Пирогов“.

Видях се с Ани на 3 май. Беше омерзена от всичко, което се появява в публичното пространство за състоянието на съпруга й. Съгласи се да ми съдейства за интервю с него. Разговорът с Гюзелев е труден. Здравето не му позволява повече от 10-15 минути концентриран разговор. Написах въпросите и дадох на Анна Мария диктофона си. В следващите три дни тя разговаря с него – едно интервю, дадено „на час по лъжичка“. В него е мъката и радостта на един голям българин, разнасял по света славата на България.

Nicola_Ghiuselev3

Семейство Никола, Анна Мария и Адриана Гюзелеви, в компанията на Николай Кърнолски и Владимир Стоянов, август 2014 г.

 

Как сте, маестро, как се чувствате? В последно време преживявате тежки здравословни перипетии, имате проблеми, които някои медии настървено захапват.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>