Нестандартна любовна история, комедия и драма едновременно – така режисьорът и продуцент определи лентата „Нокаут или Всичко, което тя написа“.

Орлин Павлов, Ники Илиев и Саня Борисова - Илиева на Brooklyn Bridge.

Орлин Павлов, Ники Илиев и Саня Борисова – Илиева на Brooklyn Bridge.

Саня Борисова – Илиева и Орлин Павлов по време на снимките в Ню Йорк. Снимки: „Ники Илиев филмс“.

Саня Борисова – Илиева и Орлин Павлов по време на снимките в Ню Йорк. Снимки: „Ники Илиев филмс“.

В Ню Йорк с успех преминават снимките на третия филм на младия режисьор и продуцент Ники Илиев – „Нокаут, или Всичко, което тя написа“ (All she Wrote).

Миналото лято сценарият на този филм спечели втора награда за пълнометражен сценарий на седмото издание на Los Angeles Independent Film Awards или Наградите за независими филми в Лос Анжелис.

„Пуснах сценария на този конкурс да направя проверка, дали още някой в Щатите ще го хареса и как той би се наредил до други американски сценарии, дали историята изобщо се възприема тук – каза тогава пред „Икар прес“ от Лос Анджелис Ники Илиев. – Имаше десетина сценария, второто място е ОК. Не искам да правя новина от това, за мен е по-важно филмът да стане. Но това, че е получил признание, евентуално би ни помогнало за хората, с които ще работим по него, в България и Щатите.“

Ники Илиев на една от локациите за снимки в Ню Йорк: на покрива на сграда.

Ники Илиев на една от локациите за снимки в Ню Йорк: на покрива на сграда.

Гари Дърден и Ники Илиев между дублите.

Гари Дърден и Ники Илиев между дублите.

В сценария се разказва за бивш боец, напуснал спорта заради редица мозъчни увреждания, получени от ударите. Станал е музикант, пее и свири на китара по клубове и се запознава с момиче с подобни на неговите проблеми. „Нестандартна и откачена любовна история. Комедия и драма. Действието се развива основно в Ню Йорк и Банско. Засега толкова“, коментира Илиев.

След като в първия си филм „Чужденецът“ Ники Илиев ангажира холивудската звезда Кристоф Ламбер, а във втория – „Живи легенди“ – звездата от сериала „Октопод“ Микеле Плачидо, в третата си лента той покани актьора от сериала „От местопрестъплението“ Гари Дърден.

Ники Илиев благодари на Гари Дърден за успешно свършената работа.

Ники Илиев благодари на Гари Дърден за успешно свършената работа.

"Най-малобройният екип", са написали Ники и приятели под тази снимка.

“Най-малобройният екип”, са написали Ники и приятели под тази снимка.

Снимките започнаха в началото на август, когато у нас пристигна Гари Дърден. Той е в ролята на бившия боксьор Арън, а в сцените му партнират Саня Борисова-Илиева и Орлин Павлов. „Снимачните дни винаги са изпълнени с много емоции, усилена работа, напрежение, но и с голямо удовлетворение. Изключително много ни радва фактът, че имахме възможността да работим ръка за ръка с актьор като Гари Дърден“, сподели Илиев.

Героят на Гари Дърден – бившият боксьор, след редица травми се насочва към музикалната кариера. Запознанството му с героинята на Саня Борисова (за която самата Саня казва, че е „по-шантава от Магдалена в „Чужденецът“) повлича след себе си поредица от драматични обрати и забавни моменти.

Основните сцени се заснеха в Банско, като в историята се включиха и Башар Рахал, всеобщата любимка Катерина Евро и синът ѝ Александър Кадиев, Георги Стайков, Диана Любенова и Яна Маринова. Звездната плеяда обещава много настроение в стила на предишните две продукции на режисьора – „Чужденецът” и „Живи легенди”.

Саня Илиева в кадър от филма в Тодевата къща в Банско.

Саня Илиева в кадър от филма в Тодевата къща в Банско.

“Искам да правя филми, които аз самият бих гледал с удоволствие в хола си”, казва младият режисьор и продуцент. И остава верен на себе си. А наградите вече са цял куп, и то международни.

Миналото лято втората му лента “Живи легенди” беше избрана за “Най-добър международен филм”(“Best International Feature”) на Manhattan film festival в Ню Йорк. Филмът беше отличен и на Los Angeles Comedy Festival, откри фестивала в Иския, Италия и обра наградите за най-добър режисьор и най-добра женска роля на Саня Борисова на международния фестивал в Румъния.

Плакат от филма „Нокаут или Всичко, което тя написа“.

Плакат от филма „Нокаут или Всичко, което тя написа“.

Селфи настроение зад кадър.

Селфи настроение зад кадър.

all-she-wrote

Кадър от All She Wrote/Нокаут или Всичко, което тя написа. Боби и Жана. В ролите Орлин Павлов и Саня Борисова – Илиева.

Първият филм на Ники Илиев “Чужденецът” спечели три престижни награди – “Най-добър чуждестранен филм” на същия фестивал в Манхатън, “Най-добър пълнометражен филм” и “Най добър сценарий” в Comedy festival в Лос Анджелис, както и приза на публиката на “Златната роза” във Варна. Лентата продължава с успех да се върти в Испания, в няколко града в Германия, в Австрия, Италия, Великобритания, Унгария, Чехия, Ню Йорк и Лос Анджелис, в Канада, Франция, Финландия и др.

Източник: Клуб Z

Comments
Harvey Specter
Posted at 1:11 pm September 14, 2016
Keraglass
Reply
Author

Всеки, имал късмета да посети Ню Йорк няма как да не остане с едни особени чувства … не е като да отидеш просто в друг град. Ню Йорк е специален

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>