Ще бъда мъж, докато по земята още ходят истински жени, с неподправен чар и доброта, в които още не е умрял майчинският инстинкт, казва Ал Пачино.

al_pachino

AL-PA

“Ще бъда мъж, докато по земята още ходят истински жени; онези жени, които не миришат на цигари и бира, с неподправен чар и доброта; жените, в които още не е умрял майчинският инстинкт”, казва любимецът на няколко поколения жени.

Роденият на 25 април 76-годишен Ал е в щастлива връзка с 34-годишната аржентинка Лусила Сола, с 5 см по-висока от него. Красивата брюнетка също е актриса и е участвала в няколко испаноезични филма. Тя среща Пачино на снимачната площадка – той я режисира в лентата Wilde Salome (“Саломе”). В лентата Ал Пачино е сценарист, режисьор и актьор. Тя представя прочита му на най-противоречивата творба на Оскар Уайлд – едноактната пиеса “Саломе”, написана на френски през 1891 г.

Във филма Лусила е с второстепенна роля, но покорява Ал. Аржентинката говори четири езика: испански, френски, английски и италиански. Заедно с дъщеричката си Камила тя живее с Ал в Лос Анджелис. Двамата обявиха официално връзката си през април 2010 г., но по-късно тръгват слухове за обтягане на отношенията им.

al pacino_lusila1

Ал и Лусила, сн. ЕПА/БГНЕС

Но през 2012 г. Лусила призна, че иска да има дете от него. Тя има 16-годишна дъщеря Камила от предишна връзка. Ал Пачино никога не се е женил. Има три деца – 24-годишна дъщеря Джули Мари от връзката му с Ян Тарант, и близнаците Антон Джеймс и Оливия Роуз (12) от актрисата Бевърли Д’Анджело. Актьорът не би искал отново да стане баща на 72 години, но приятелката му е на друго мнение.

Al_Pa4ino“Ние, аржентинките, сме много майчински настроени, което може би е причината мъжете да се влюбват в нас. На моменти се замислям дали няма да е чудесно да имам още деца. Но после се разколебавам, като се сетя за безсънните нощи, смяната на памперсите и загубата на свободата, която имам сега”, откровеничи Лусила.

Тя споделя още, че двамата с Ал Пачино не са говорили за брак и за момента имат прекрасна връзка, която им дава всичко, от което имат нужда. И че разликата във възрастта не им създава много проблеми, тъй като Ал Пачино е млад по дух. “Той е на много по-млада възраст в емоционален план и всекидневието му е сходно повече с това на мъж на 40 години, отколкото на 74-годишен човек. Освен това е невероятно секси, никой не може да отрече това, нали?”, пита риторично Лусила.

Пачино е известен с алергията си към звездния блясък. Преди да се запознае със сегашната си приятелка и да се установи в Лос Анджелис, години наред стои далеч от светската суматоха и живее в скромен апартамент в Ню Йорк.

Милиони жени по света все още въздишат по героя му от “Усещане за жена” – галантния незрящ ветеран Франк Слейд. Мъжете пък го боготворят заради една от най-великите роли в киното – на Кръстника от едноименния епос.

Малко се знае, че когато е обявен кастингът за филма, Ал настоява за ролята на Кръстника, защото има още едно предимство пред другите. “Аз и в живота съм наследник на мафията. Моят дядо Джерарди идва от градчето Корлеоне в Сицилия. Затова много исках ролята на Майкъл Корлеоне в „Кръстникът“. И никой не вярваше в мен, освен режисьорът Франсис Форд Копола. А като излезе филмът, всички ме поздравяваха”, споделя по-късно Ал Пачино.

use6tane_jena1
Подобно на героя си от “Усещане за жена”, звездата Ал Пачино има вкус към неподправения дамски чар

al_pachino1

Роден като Алфредо Джеймс Пачино в нюйоркския квартал Бронкс на 25 април 1940 г., Ал сякаш неслучайно прави една от най-великите си роли в трилогията на Франсис Форд Копола “Кръстникът” – корените му са в сицилианското градче Корлеоне, откъдето баба му и дядо му по майчина линия емигрират в Щатите. Израства в Манхатън. Като тийнейджър работи като театрален разпоредител и строителен надзирател. После обаче се записва в студиото на Хърбърт Бържоф, където изучава драма (всъщност започва с комедия и дори пее) и изкуства.

Винаги се е приемал като театрален актьор, но световната слава го сполита именно от холивудските филми. Любопитен факт е, че първата си роля в киното получава чак на 29 години – в “Аз, Натали”. Истинското му нагазване в голямото кино обаче идва три години по-късно, когато Копола се преборва с продуцентите на “Кръстникът” и дава на неизвестния Ал Пачино ролята на Майкъл Корлеоне. За което 32-годишният тогава актьор получава $35 хил. хонорар… Само 2 години по-късно – през 1974 взема $500 хил. плюс 10% от печалбата на “Кръстникът 2”, а през 1990 участва в третия филм от сагата срещу $5 милиона.

al_pachino2

Странно, но този доказано гениален актьор получи първия си и единствен засега “Оскар” чак на 52 години – през 1992-а. за “Усещане за жена”, един сравнително приличен ерзац на италианския “Ухание в мрака” (реж. Дино Ризи, с Виторио Гасман в същата роля). А през 2001 г. получи “Златен глобус” за цялостната си кариера. Покрай това се снима в повече от 30 филма, дори режисира авангардния “Ричард Трети”.

Никога не се е женил, въпреки няколкото дълготрайни връзки с актриси, между които Даян Кийтън и Бевърли д’ Анжело. Даян Кийтън тези дни призна, че в живота си има едно нещо, за което съжалява – че не е успяла да запази връзката си с големия Ал.

Гениалният актьор се опитва да приема философски старостта. “Животът е пътуване с влак. Първо минаваш през един дълъг тунел, без да знаеш къде води той. След това, някъде към 50-те, влакът излиза от тунела на светло и в далечината виждаш голяма планина — крайната цел на пътуването. Аз вече зърнах планината. Това е едно ужасно усещане, което смразява кръвта”, споделя звездата.

Последният режисьорски проект на звездата е филмът “Мешуга”. Сценарият на лентата е по романа на Исак Зингер, който през 1978 г. получава Нобелова награда за литература. Драмите в “Мешуга” са своеобразно продължение на “Шоша”, първата част от епоса. Ал Пачино трябва да влезе в ролята на главния герой Арел. В превод от староеврейски “мешуга” означава човек, който е изгубил ума си, така че ролята отново се очертава като предизвикателство за неостаряващия Ал.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>