При официалните тоалети през есента властват „хранителни“ нюанси – мляко с какао и ванилия, разкри дизайнерът София Борисова.

Dantelata1-2

Семпла многопластова пола от коприна, декорирана с дизайнерска дантела, трябва да облече себеуважаващата се дама със стил при тържествен повод тази есен. Това разкри дизайнерката на официални облекла София Борисова.

Dantelata2-2Линиите са сложни за изпълнение, но изчистени като възприятие. Повече се залага на качествените и уникални материи от Италия, Ливан и Индия. Дантелите се поръчват в ексклузивни фабрики, които работят за световни моделиери. „Визията е пределно женствена, а моделите – ласкателни за фигурата. Играта е в кройките, които подчертават или прикриват онези части от тялото, които дамата не си харесва или желае да изпъкнат. Важното е роклята да прилепва като втора кожа.

Класическото черно се комбинира с телесен цвят, съчетанието на червено и жълто е ефектно и запомнящо се. През есента са на мода още млечната резеда, мляко с какао, ванилия. Те ще бъдат актуални и през 2015 година“, каза пред „Преса“ Борисова, която е стъпила на италианския пазар с новата си модна къща „София споза Милано“.

Дантелата вече втора година е задължителна за всеки официален тоалет. Дизайнерите я харесват заради нейната индивидуалност и естествен шик. Изработките в стил „винтидж“ са най-предпочитани. Те обаче предполагат дълги часове ръчно шиене и бродиране, монтиране на камъни и пришиване на дантели. В замяна на това тези дантели придават стил на всяка сватбена, официална, че дори и всекидневна рокля или панталон.

Запазена марка на София Борисова е съчетаването на две и повече материи в един тоалет. Дизайнерката работи за съвременната жена, която е не само успяла в професията, ами обича да се забавлява изискано. В началото на 2015 г. моделиерката е поканена от Италианската камара за мода да покаже новата си колекция на Седмицата на модата в Милано.

Галерия “София Борисова”

Dantelata3-2

Dantelata4-2

Dantelata10-2

Dantelata11-2

Фотосесията е заснета от фотографа Ивайло Станев с топмоделите Деница Стоянова и Диана Иванчева, които работят в Милано.

Източник: Преса

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>