Някои идеи как да се преодолее усещането за слабост и умора и липсата на желание за работа през студения сезон.

relax

Всяка есен се случва едно и също. След бурното и безметежно лято, пълно с приключения и емоции, идва есента и всички се чувстваме скапани. Дори и да обичаме работата си и да сме вдъхновени от новите идеи, които са ни хрумнали през ваканцията, пак сме скапани.

Силната доза кафе сутрин не оправя нещата. Пак се чувстваме вяли, отпуснати и някак мудни. Липсва ни всякакво желание за работа. Чувстваме се слаби и искаме само да си лежим кротко в леглото. Е да, ама не …. имаме работа, училище, да разходим кучето, да изчистим килера и какво ли още не!

И все пак, неизбежна ли е есенната депресия? Възможно ли е да я преодолеем по-леко? Ето някои идеи и изпитани правила за бързо влизане във фирма, които може и да ви помогнат.

esenna-depresia6

Станете рано и се раздвижете

На никого не му се става рано, още по-малко пък за да прави досадни упражнения. Но защо не опитате? Събудете се към 8, измийте се, пуснете си любимата си плейлиста в Youtube и започвайте. Малко клякания, напади, коремни преси, вдигане на гирички за извайване на бицепса… Всичко това подготвя тялото ви за предстоящия ден и подпомага метаболитните процеси.

Вземете си хладък душ с любим душ-гел

Няма нищо по-приятно от един душ, обгърнат от любим аромат. Добре е да изберете нещо по-цитрусово, защото типично есените, тежки и сладникави аромати не биха могли да ви събудят.

Само кучетата ли обичат да се въргалят в шумата?

Само кучетата ли обичат да се въргалят в шумата?

Направете си закуска

Спретнете набързо нещо здравословно, за да подготвите тялото си за всички неща, които имате да вършите. То има нужда от енергия и е най-добре да я получи именно сутринта. Сварете си яйца, направете си чай, нарежете си ябълка, банан или каквото обичате.

Пийте хранителни добавки

Купете си някакви витамини. Има страхотни предложения по аптеките, на не много високи цени, които ви предлагат всичко необходимо за нормалното функциониране на тялото ви. С тяхното приемане можете да си спестите много главоболия и ходене по лекари.

esenna-depresia2

Правете любов

Усетили сте вече студа навън, когато отваряте прозореца? Дайте си повече нежност и топлота един на друг повече от друг път.

И най-важното: разхождайте се

Да, това със сигурност е най-важното. Есента ни предлага страхотни шарки в парка. Важно е да сте на чист въздух и да не се застоявате.

Облечете си якето и идете с приятели в близката градина. Насладете се на цветовете на сезона, споделете някоя клюка, а защо не и да си направите някоя друга снимка измежду дърветата.

Излезте по-рано и идете на работа пеша, доколкото е възможно, или извървете поне за част от маршрута. Велосипедът ще свърши чудесна работа, докато не стане прекалено студено.

esenna-depresia5

esenna-depresia4

Последните топли лъчи на слънцето, топлите цветове на природата зареждат с енергия.

Виж още:

Ефективна борба с мързела

Утрото на най-ярките личности

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>