Тайната на женската сила: бъди кралица, домакиня, момиченце и любовница. Според психолога Лариса Ренар женската сексуална енергия е много по-важна от красотата.

vamp-dete

Момичета, сигурно отдавна ви е писнало да четете съвети от списания как да бъдете идеалната жена, как да спечелите мъжа на сърцето си. В един момент захвърляте всичко, защото си давате сметка, че в живота нищо не е по правилата.

И все пак има специалисти по успешни връзки, които изследват психологията на взаимоотношенията мъж – жена и извеждат някои общи характеристики, които може да следвате, или поне да сверите часовниците – дали сте на прав път.

Приятно е да разбереш, че интуитивно, а не режисирано, си била на прав път. И ако въпреки това нещо във връзката не се е получило, да не бързаш за всичко да виниш себе си.

Вероятно многократно сте си задавали въпроса защо често красиви и успешни дами толкова трудно създават връзка, а в същото време доста по-невзрачни на пръв поглед жени се къпят в мъжко внимание и не само – дори избират на кого да отдадат сърцето си.

В какво изобщо се състои женската сила?

На този въпрос отговаря популярната Лариса Ренар*, руски психолог и писател. Тя изследва психологическите тънкости на отношенията в двойката, и за тази цел е пътувала по света, за да узнае древните женски техники от различни страни.

Бъдете и момиченца, и любовници!

„Винаги започвам своите занятия с разкази за великите жени от историята, които са били любими на известни и талантливи мъже. По принцип музите на тези велики мъже изобщо не са били красавици. Да си спомним например, за Мария Бенкендорф, последната любов на Горки… Тя не е била красива, но се е омъжвала толкова често, че никой не помнел моминската й фамилия. Тя е била любима и на Хърбърт Уелс, който дори й е оставил наследство”, коментира Лариса Ренар.

С какво такива жени са привличали мъжете? С женската сексуална енергия, която е много по-важна от красотата. В днешно време мъжете успяха да ни убедят, че от жените нищо не зависи. И жената, не съзнавайки своята роля, започва да се опълчва на мъжа. Вместо да му помага и да се развива заедно с него, тя започва да изисква от него прекалено много и да го обвинява за всички свои беди. Тя не разбира, че жената е в центъра на света.

Мъжете не умеят да взимат енергия от пространството – те са концентрирани върху действието, върху реализацията. А жената черпи от енергията на природата – от земята, от огъня, от водата и от въздуха. И предава тази енергетика на мъжа, той я усеща с кожата си… Една жена може да е млада, богата, умна… но ако тя няма тази енергия в себе си, никой мъж не се задържа около нея.

Ние получаваме точно толкова, колкото умеем да даваме. Ако мъжът до вас е не много образован, с ниски доходи, апатичен и не стремящ се към нищо, значи вашите сили стигат точно дотам – да привлечете мъж от такова ниво.

Древните народи са знаели за това и са умеели да използват своите знания. Тайните практики на женската сила са изучавали още в храма на Афродита.

“Аз се запознах с много различни древни техники – на древните инки, на индуизма, на будизма… Много неща съм научила от тях – от жизнената философия до конкретни женски упражнения за увеличаване на женската сила”, споделя Ренар.

Но да започнем с психологията.

Мъжете мечтаят да намерят в една жена всичко – и любовница, и домакиня, и кралица, и момиченце.

Това са четирите основни проявления на женската енергия, основните състояния на жената. Нашата най-честа грешка е, че избира за себе си едно или две проявления, забравяйки за другите. Например, омъжвайки се, забравяме да се възхищаваме на мъжете си – както го прави малкото момиче, не изгаряме от страст – като любовницата, а просто ставаме грижовна домакиня. И тогава мъжът започва да търси липсващите състояния навън. Освен това, важно е и правилното включване на всяко от тези състояния в различните етапи на една връзка.

Четирите основни проявления на жената:

Домакиня

Тя е: практична, грижовна, задълбочена, спокойна, премерена.

Нейната власт е: на ниво физическите нужди на мъжа.

Какво дава: грижи, спокойствие, уют, вкусна храна, комфорт, разбиране.

Какво получава: благодарност и уважение.

Кралица

Тя е: независима, недостъпна, своенравна, успешна, уверена, умна, разсъдлива.

Нейната власт е: ментална, на ниво интелектуалните нужди на мъжа.

Какво дава: общуване, информация, съвети, желание за победа, приятелство.

Какво получава: преклонение, подаръци, уважение, интерес.

pipiМомиченце

Тя е: лека, капризна, чудата, беззащитна, еуфорична, възхитителна.

Нейната власт е: емоционална.

Какво дава: възхищение, внимание, признание, доверие, приемане.

Какво получава: грижа, нежност, любов, подаръци, защита.

Любовница

Тя е: страстна, темпераментна, изобретателна, безсрамна, откровена, умела, чувствена.

Нейната власт е: сексуална.

Какво дава: страст, наслада, чувството, че той е единственият, енергията на оргазма.

Какво получава: страст, наслада, привързаност, вярност.

И запомнете: Жената привлича вниманието на мъжа само в проявлението си на любовница – с лека възбуда и сексуална пълнота.

Много жени правят грешката, опитвайки се на първа среща да впечатлят с интелектуално превъзходство, грижовност или детска беззащитност.

Любовницата е чувствена, но в същото време е и загадъчна, тя говори малко за себе си, слуша мъжа и разпръсква вълни от обаяние. Но не бързайте да реализирате думата “любовница” на първата среща – ако той веднага получи тази енергия, то след това отношенията или няма да се развият, или просто ще се развият по сценария „любовници”. От друга страна, ако мъжът получи отказ на първа среща, тогава той може да изчезне, ако го е интересувала само тази енергия.

*Лариса Ренар е кандидат на психологическите науки, създател и ръководител на Академия за личен живот в Санкт Петербург и автор на редица обучаващи книги за жени, сред които бестселърът „Изворът на женската сила”, “Пазителката на женската сила”, “Еликсирът на любовта” и др.

Превод: Гнездото

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>