Силният пол живее в името на действието – да изпробва нещо ново, да постигне нещо повече, да преодолява трудностите, да се забавлява. 20 позабравени правила.

20-majki-pravila-topdesignmag-com

Какво се случва със силния пол пол? Наистина ли мъжете се изнежиха, а жените стават все по-силни? Къде се загуби мъжествеността? Това са все въпроси, които отдавна си задават психолози и социолози навсякъде по света.

Известно е, че съотношението мъжка сила – женска слабост е като при скачените съдове. Затова и вечният спор е кой виновен? Дали мъжкият свят се променя, защото жените стават все по-силни и независими и все по-еманципирани? Или точно обратното – нежният пол няма друг избор, освен да поеме нещата в свои ръце, защото силният пол се чувства все по-безпомощен да се справи с трудностите и изпитанията, които му поставя съвременният объркан свят?

Силните мъже живеят в името на действието – да изпробват нещо ново, да постигнат нещо повече, да се отличат от другите, да преодолеят трудностите, да се забавляват.

За да бъде такъв животът, трябва да се познават някои неписани правила. Те могат да помогнат на мъжете да бъдат по-силни, по-успешни и по-достойни хора. Ето някои позабравени и вечни мъжки правила.

20-majki-pravila-2

♦Всичко, което ти е нужно, е вътре в теб. Облягай се на вътрешните си стимули и ориентири, а не на външните.

♦Мъжете често недооценяват един важен момент от живота: много жени са склонни да ги “тестват” за тяхната сила и способност да бъдат “водачи на стадото”. Зад изискванията им често се крие подтекстът: А достатъчно силен ли си, за да ти се покоря?

♦Онзи, който постоянно отстъпва от убежденията и интересите си, не е уважаван от никого – нито от мъжете, нито от жените, нито от компаниите, нито от учените, нито от колегите.

♦Не се мъчи да се доказваш на другите. Ако е необходимо, докажи се на самия себе си.

♦Ти отговаряш за онези, които си създал, за онези, които си приел в дома си, за онези, пред които си поел отговорност. Не отговаряш за онези, които сами са струпали тази отговорност на плещите ти.

В близкото минало мъжете се вдъхновяваха от каубоите.

♦Ти, твоето призвание и твоята работа сте едно цяло. Всеки, който се опита да разруши това единство, не е твой приятел.

♦Когато общуваш с жена, ти трябва да знаеш точно какво искаш. Ако си мислиш, че трябва да правиш само онова, което иска тя, грешиш – тя иска от теб да бъдеш самостоятелен.

Не крий обидата в себе си, но и не се унижавай да спориш и анализираш на дребно всяко различие в мненията. Щом си заявил позицията си, това е достатъчно.

Както позволяваш на другите да се държат с тебе, така и ще се държат те.

Прави онова, което трябва, а да става каквото ще.

♦Побеждава винаги онзи, който е по-уверен в правотата си.

По-добре направи нещо глупаво, отколкото да бездействаш, докато мислиш какво умно нещо да свършиш.

Брад Пит все още вдъхновява милиони жени по света.

Брад Пит все още вдъхновява милиони жени по света.

Действай, греши и пак действай! Живей, не прави реверанси на живота.

Живей днес, а не в бъдещето!

Мъжът е мъж тогава, когато върви напред.

Да вървиш към неизвестното винаги е опасно, защото нямаш опит и знания. Само този, който го прави обаче, е достоен за званието “Мъж”.

20-majki-pravila5

Културата и доброто възпитание не са слабост. Те са доказателство, че нямаш нужда да се доказваш. Своята “мъжественост” под формата на грубост и агресия натрапват само несигурните в себе си.

Езикът на мъжете – това е действието.

Онова, което не ме убива, ме прави по-силен.

Самоуважението е онази основна точка в живота на мъжа, когато той знае, че трябва да каже “Не!”. Това е границата на нещата, които са позволени, търпими и допустими.

Виж още:

Къде са мъжете? Скриха се в нета

Довиждане на лъмбърсексулния мачо

Емоционално силни ли сте?

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>