Отличието връчват Съветът на европейската културна общност и Клубът на българския културен и научен елит в рамките на инициативата „Аплодисменти за България“.

Мирослав Константинов – Миро ще бъде удостоен с отличието „Златна монета“ за принос към развитието на българската култура и за цялостната му творческа дейност. Това съобщи музикалният продуцент Игор Марковски. Решението е взето на официална среща в чест на 24 май от Съвета на Европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит, в рамките на инициативата “Аплодисменти за България”.

Златната монета се изработва в Монетния двор на България, с двустранно златно покритие. На лицевата страна е изобразена отворена книга, като символ на прогреса, а на обратната страна са подредени красивите букви на Глаголицата.

Отличието на Съвета на европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит “Златна монета” се връчва на обществено признати представители на българската интелигенция. Номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които вече притежават Златно отличие за наука и култура.

Междувременно абсолютният хит в негово изпълнение и по музика и текст на Вида Пиронкова“Гълъбо”продължава да трупа популярност в Youtube и вече е достигнал 2 милиона и 250 хиляди посещения.

Виж още: Миро: Явно съм човек от друг век

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>