Дъщерята на политика Румен Христов преведе част от хонорара си за рекламата на световна марка луксозни продукти за коса на ромчето Марсело, прието да учи в Кеймбридж.

mila

Магдалена Гигова

“Запознахме се с Дейвид Бекъм на партито на списание Love в Лондон. От тогава, когато се засечем на различни места, си говорим приятелски.  За последно се видяхме през декември в частния лондонски клуб Lou Lou’s. Това е мястото, където знаменитостите плащат огромна членска такса, за да се забавляват, необезпокоявани от папараци и почитатели. Той е много възпитан, дори срамежлив мъж от висока класа.

В клуба беше дошъл с приятели, за да се повеселят на спокойствие. Там всички се познават и се смята за проява на лош вкус да поискаш автограф или снимка с някой от известните членове.” Това разказа Мила Христова, която работи като модел в британската столица.

mila2

Младата дама се чувства у дома повече в Лондон, отколкото в София, защото от 13-годишна живее сама в Англия. Завършва частното училище-интернат „Лансинг”, поставено на 16-о място в класацията на учебните заведения на Острова.

Високата 178 см хубавица се насочва към модата, обаче  едва след като получава бакалавърската си степен по културология, медии и комуникации и се връща  у дома да подкрепя баща си в предизборната му кампания.  Тогава тя получава комплименти за външния си вид и сама потропва на вратата на „Ивет-фешън”. След като завършва курса за манекени, Мила работи в Милано, Париж и най-вече в Лондон, където се връща, за да завърши с отличие магистратурата си.

mila3

Г-ца Христова говори свободно английски и испански и доста добре италиански. Личният й рекорд е представянето на 83 тоалета на Британската седмица на модата. Въпреки това не се смята за успяла и с усмивка признава: „Само топмоделите ги возят с лимузини и си позволяват капризи. Останалите момичета са длъжни са идват навреме, да чакат безропотно на кастинги от по 300 кандидатки, да не се отчайват, ако ги отхвърлят и да снимат от 6 сутринта до 10 вечерта, без да мрънкат”.

Дисциплината за Мила не е проблем, поради закалката в частното училище, но снимайки световната реклама на Shu Uemura (суперлуксозната марка на L’Oreal  за козметика за коса). Избират на кастинг сред 100 момичета. Студиото е в Манчестър и тя взима влака преди зазоряване, за да е на гарата точно в 6 сутринта. Там я чака лимузина, която я отвежда до студиото като истинска звезда.

mila4

Снимките продължиха повече от 12 часа, но приключихме за един ден“, споделя моделът. Малко след това тя вижда по телевизията разказ за ромчето от Монтана Марсело Илиев, прието да учи в CATS Cambridge College и решава спонтанно да преведе в дарителската му сметка 20 на сто от хонорара си за престижния бранд.

Освен, че е дефилирала за Who is who, Donna Karan, Chloe, Moschino, Iceberg и други, през пролетта на 2015-а Мила участва в първата серия  на френския филм „Секшън зиро”, но не успя да присъства на премиерата, защото по същото време бе в Ню Йорк.

mila5

mila6

mila7

В семейството й всеки си има хоби. За баща й, бизнесмена  Румен Христов това е политиката. Майка й Жана, юрист по професия пише стихове, а Мила се е отдала на модата, въпреки многото си дипломи и образования.  Но като човек учил медии и пиар, тя добре осъзнава, че манекенството не е само дефилиране по „котешката пътечка”, а и създаване на добри контакти. „Не спечелих кастингите за  Versace и Ermanno  Scervino, но имах възможността да бъда зад кулисите, което за мен е неоценим опит,  както и познанствата”.

Въпреки това, когато на едно парти Ейдриън Броуди я кани на среща, Мила не му дава телефона си, защото по онова време си има сериозно гадже.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>