Идолът на милиони хора по света е и талантлив музикант. През цялата си кариера той „лъкатуши“ в предпочитанията си ту към киното, ту към музиката.

Джони Деп във вихъра си на сцената в Рио де Жанейро заедно с The Hollywood Vampires. Снимки: Фейсбук група Johnny Depp Forever.

Джони Деп във вихъра си на сцената в Рио де Жанейро заедно с The Hollywood Vampires. Снимки: Фейсбук група Johnny Depp Forever.

Боряна Антимова

Тези дни една новина обиколи медиите – че холивудската звезда и идол на милиони хора по света Джони Деп ще забие наживо в София. Заедно с други музикални и филмови звезди от цял свят той ще участва в 10-часов благотворителен концерт в подкрепа на децата, жертва на войни и агресия, който ще се проведе на 1 октомври на Националния стадион „Васил Левски“.

Организаторите на концерта бяха подложени на унищожителна критика в социалните мрежи. Изразени бяха съмнения, че не е възможно за толкова кратко време да се организира такова грандиозно събитие, както и, че хубавата кауза се използва за нечестно трупане на печалби.

Каква е истината, ще се разкрие по-късно. Но във връзка с концерта се оказа, че не всички хора знаят за голямата страст в живота на Джони Деп. Един от най-популярните холивудски актьори е и талантлив музикант. През цялата си кариера той „лъкатуши“ в предпочитанията си ту към киното, ту към музиката. „Джони цял живот е мечтал да бъде рок звезда“, шегува се за него изданието „Чикаго трибюн“, и не е далече от истината.

През ученическите си години Джони започва да се занимава с музика и свири на китара в различни училищни банди. Родителите му се развеждат, когато той е на 15 години, а скоро след това Джони напуска училище. Започва да се занимава по-сериозно с музика и през следващата година това се превръща в основното му занимание.

По-късно е открит за актьорството от Никълъс Кейдж, който смята, че младежът има голям талант. Но въпреки че постепенно се насочва към актьорската професия, Джони не престава да свири през свободното си време заедно с групата Rock City Angels.

Актьорът, музикант и бохем на пианото.

Актьорът, музикант и бохем на пианото.

През 2011 г. лейбълът Lakeshore Records пуска дигиталната версия на саундтрака към филма The Rum Diary („Дневникът на едно пиянде“), като четирите композиции за албума са записани с участието на Джони Деп, който играе и в главната роля. Саундтракът съдържа музика, писана от Кристофър Йънг, вдъхновена от популярните джаз оркестри през 50-те и 60-те години на миналия век, две песни, записани от групата на Деп, а също и инструментал в изпълнение на Джони Деп.

Освен това актьорът записва дует с Джони Джони Холидей (музикантът изпълняваше епизодична роля във филма “Шоколад”, в който участваше и Деп).

Деп записва и партиите на китара за няколко песни на Oasis. Освен това участва в записите на албума Bliss на бившата си съпруга – известната френска певица Ванеса Паради.

Въпреки голямата си заетост във филмови продукции, актьорът непрекъснато се връща към музикалните си корени. През 2015 г. се включи в супер групата на Алис Купър The Hollywood Vampires, в която участват и други известни лица от шоубизнеса, сред които китаристът на Aerosmith Джо Пери.

Джони Деп (в средата ) заедно с Алис Купър и китариста на Aerosmith Джо Пери в супер групата The Hollywood Vampires.

Джони Деп (в средата ) заедно с Алис Купър и китариста на Aerosmith Джо Пери в супер групата The Hollywood Vampires.

Освен в The Hollywood Vampires, Джони Деп е свирил заедно с Алис Купър и Джо Пери и преди. Актьорът е участвал в концерти на изпълнителите в рамките на техните последни турнета.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>