Има места по земята, където от декември до март слънцето грее силно и е лято. Ето къде може да избягаме от сковаващата зима.

Да отлитнеш далече, далече, където е топло и слънцето свети ярко, където има прекрасни плажове, весели смеещи се хора… И където още със слизането от самолета се потапяш в магията на екзотични аромати и ярки гледки… Кой не мечтае за това през сковаващия студ?

Къде да избягаме на топло през зимните месеци? Разбира се, тропическите острови в Карибско море и Индийски океан са прекрасни по всяко време на годината, особено през зимата. В този сезон са най-популярни туристическите маршрути в Южното полукълбо, когато на нашите ширини е истински студ.

Но освен тях, има още много други варианти, които са по джоба на всеки – от пътешествия из малко посещавани направления през уикендите по Средиземноморието.

Южноафриканската република

Кейптаун.

Кейптаун.

Най-подходящо време: от ноември до март

Макар голяма част от курортите в Южноафриканската република да са в Южното полукълбо, много от тях съвпадат с европейските градове, а това означава отсъствие или минимална разлика във времето. В Кейптаун и околностите му ще откриете спиращи дъха пейзажи, великолепни плажове, отлични вина от световна класа и вкусна храна.

Най-известното крайбрежие е великолепният национален парк Гардън Рут. Но ако тръгнете в противоположна посока, минавайки през Уест Кейп, ще откриете не по-малко привлекателна алтернатива – времето в тази местност е най-хубаво през декември и януари. По неизследваното крайбрежие Оверберг има широки пясъчни плажове, хубави ресторанти и винарски изби, променливо море на южния край на африканския материк, а също и едни от най-чистите резервати, за които не знаят дори местните жители.

Бермудите

2-bermuda

Най-подходящо време: от октомври до март

Средноатлантическият архипелаг Бермуди – това са митичните острови от Шекспировата „Буря“ – всъщност са мястото на розови плажове, розови къщи и ярки разноцветни панталони до коляното, получили името си от названието на островите. По климатични условия Бермудските острови напомнят тези на курортите в Карибския басейн. Всяко място на Бермудите е уникално и не прилича на останалите.

Плажовете с розов пясък на Бермудските острови са великолепни, особено известни са тези на южното крайбрежие. Пристанището на залива Хорсшу Бей Бийч (наречен така, защото е във формата на конска подкова) е едно от най-популярните и посещавани от туристите, а близкото пристанище Уоруик не е така известно, но не по-малко примамливо. В единия край на Хорсшу Бей Бийч уютен пясъчен участък с размерите на детска площадка за игра, отрязан от останалия плаж с висока каменна скала.

Кипър

Just fun

Най-подходящо време: октомври-ноември и от март до май

Водата на източната част на Средиземно море около остров Кипър може да е доста прохладна през зимните месеци, но самият остров е с рекорден брой слънчеви дни през годината. Затова имате всички шансове да се разхождате из курортите в Кипър по тишърт дори и в най-студените месеци на годината.

През март всички растения и цветята на острова разцъфват и пред посетителите се разкрива съвсем друга гледка, отколкото през лятото. Още един плюс е близкото разстояние.

Кочин, Керала

4-cochin-kerala

Най-подходящо време: от ноември до март

Спокоен, прохладен и зелен: щатът Керала съвсем не е това, което сте свикнали да виждате в останалата част на Индия. Пътешествията по серпантините на този южен щат е един прекрасен начин да се разгледа този уникален полуостров. Старинният град-пристанище Кочин предизвиква истински възторг у туристите, там са едни от най-красивите плажове на океанското крайбрежие.

Виж още за Керала в Сто дестинации за авантюристи

Сенегал

5-senegal

Най-подходящо време: от ноември до май

Сенегал не е най-често избираната дестинация за плажен отдих, но това може да е и предимство за хора, които не обичат шумните курорти. В Западна Африка има прекрасни златисти плажове, отлични условия за уинд сърфинг, фантастична музика и непописуема девствена природа. Едно пътешествие до там може да преобърне представите ви за живота.

Камбоджа

6-kambodja

Най-подходящо време: от ноември до април

Ако мечтата ви е да видите Югоизточна Азия в цялото ѝ съблазнително великолепие, най-удачният избор е Камбоджа. Там си струва да посрещнете изглева в джунглата – над храмовия комплекс Ангкор Ват, да се запознаете с интересните традиции на селцата и със столицата с доста непринуден начин на живот – Пномпен. Плажовете в страната също си струват – безупречни са.

Виж още:  Ангкор Ват – храмове колкото 250 стадиона

Гватемала

7-gvatemala

Най-подходящо време: от ноември до май

Тази страна в Централна Америка е скрита дълбоко в тропически гори, изобилстващи от най-ярките цветове и екзотични звуци, които въображението може да си представи. Древните ѝ градове на индианците маи създават усещането, че „вечният град“ Рим е построен едва ли не вчера. Всички прелести на страната – като се започне от храмовете в джунглите и шумните барове по крайбрежието – правят пътешествието незабравимо.

Тайланд

8-tajland

Най-подходящо време: от ноември до март

Островите Тайланд са мечта за всеки „Робинзон“, претърпял корабокрушение. Снежнобял пясък на плажовете, селски бараки до самата вода, хамаци, поклащащи се между две палми и ярко тюркоазеносиньо море…

Който и остров от тази страна да изберете, ще ви предложи нещо особено – от супер курортите на Самоа до босоногите разходки по плажовете на Ко Липе.

Още за Тайланд: Виж тези градове поне веднъж в живота си

Виж още: Мечтаната ваканция: където няма студ 2

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>