Величествени замъци, гигантски водопади и манастири, надвиснали над скалите – ако изпитвате остро желание за вълшебства, ето къде са тe.

Памуккале, Турция

mesta-prikazka27

mesta-prikazka28

“Памучният замък” представлява струпване на уникални горещи извори. Тези места напомнят снежни долини. Тук Андрей Михалков-Кончаловски е снимал филма си “Одисея”. Памуккале е послужил за декор и на много други ленти.

Виадуктът Гленфинан, Шотландия

mesta-prikazka29

mesta-prikazka30

Това е същият знаменит път, по който минава Хогвартс експрес. Гленфинан е изключително живописно място, което си струва да се посети.

Заливът Халонг, Виетнам

mesta-prikazka31

mesta-prikazka32

Представете си повече от 3 хиляди живописни острови, сякаш израснали нараво от изумрудената вода на Тонкийския залив. От виетнамски думата Halong се превежда като “място, където драконът се е потопил в морето”. Легендата гласи, че островите в залива са били създадени от Великия Дракон, който живеел в планините.

Църквата Лас Лахас, Колумбия

mesta-prikazka33

mesta-prikazka34

Съборът се откроява не толкова с разкошната ни неоготическа архитектура, колкото с местоположението си. Той е на мост, прехвърлен през пропаст, на 2600 м надморско равнище.

Плажът на остров Ваадху, Малдивите

mesta-prikazka35

mesta-prikazka36

Има в света един плаж, който е особено красив през нощта. Планктонът, изхвърлен на плажа Ваадху, през нощта осветява брега с хиляди огньове. Светенето се обяснява с биолуминисценцията – химически процеси в организма на животните, при които освободената енергия се отделя във вид на светлина.

Сините светещи вълни сякаш отразяват звездите в небето над Малдивите.

Синтра, Португалия

mesta-prikazka37

mesta-prikazka38

Старинен португалски град с много богата история. Тук има много екзотични паркове, гори, замъци, дворци, манастири, които поразяват въображението.

Синтра е най-красивият град с приказни декорации и романтични пейзажи, които оставят посетителите без дъх.

Замъкът Пеле, Румъния

mesta-prikazka39

mesta-prikazka40

Едно от най-приказните места в Европа, което си заслужава да се посети. Замъкът е построен в планината от крал Карл I като лятна резиденция. Отвътре изглежда наистина по кралски пищен.

Националният парк Чжанцзяцзъ, Китай

mesta-prikazka41

mesta-prikazka42

Помните ли мястото с името Пандора с приказните планини от филма “Аватар” на Джеймс Камерън? Ето го. Според слухове, именно тази фантастична местност е вдъхновила режисьора за създаването на приказния свят.

Мавзолеят Тадж Махал, Индия

mesta-prikazka43

mesta-prikazka44

Величествената гордост на Индия. Възпетият от поетите символ на любовта на шах Джахан към жена си, Мумтаз Махал, починала при раждането на 14-ото си дете.

Тъмната алея, Ирландия

mesta-prikazka45

mesta-prikazka46

Алеята от букови дървета е била посадена от фамилията Стюарт през XVIII век. За нея вече има много страшни и притегателни легенди. Най-известната от тях е за необикновената Сива Лейди, която безшумно се носи по пътя и се изпарява в края, до последното дърво.

Сивата Лейди е призракът на девойка, починала преди няколко века при загадъчни обстоятелства в къща до пътя.

Версай, Франция

mesta-prikazka47

mesta-prikazka48

Дворцово-парков ансамбъл, бившата резиденция на френските крале, замислена от крал Людовик XIV. Причината да се появи този грандиозен ансамбъл е завистта на краля, която изпитал, когато видял замъка на свой министър във Во-ле-Виконт.

Кралят твърдо решил неговият дворец да превъзхожда по разкош двореца на министъра. И успял.

Полетата с лалета в долината Скагит, САЩ

mesta-prikazka49

mesta-prikazka50

Ярките цветове на милиони лалета правят долината уникална. Всяка година хиляди туристи идват тук през април, за да се насладят на фестивала на цветята. Ето къде човек се чувства като в истинска пролетна приказка.

Алеята на баобабите, Мадагаскар

mesta-prikazka51

mesta-prikazka52

Тук баобабите растат направо на пътя. Възрастта им е повече от 800 години. Те са всичко, останало от гъстите тропически гори, с които е бил покрит остров Мадагаскар.

Още приказни места: ТУК

Източник: AdMe

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>