На занятията с нея малките израстват като независими и успешни хора, мотивирани към всички науки и дейности.

Всеки знае, че успехът на едно дете в бъдеще зависи от качеството на възпитанието и интелектуалното развитие oт самото начало. С появата на менталната аритметика, задачата да се развие независим, успешен човек с гениални възможности към всички науки и дейности, стана много по-лесна.

Менталната аритметика е програма за развиване на умствени способности и творческия потенциал с помощта на аритметични изчисления с Абакус (китайско сметало). По време на всички етапи на обучението детето използва двете си ръце, за да работи с топчетата на сметалото. Успоредно с това децата се учат да смятат наум, като си представят резултата във въображението си. Така двете полукълба на мозъка работят: лявото, което е отговорно за логиката, и дясното,отговорно за образите.

Обучението по ментална аритметика помага не само за интелектуалното развитие на децата, но и събужда интерес към знанията, мотивация за учене, постоянство в постигането на целите.

В резултат на това детето придобива навика едновременно да смята и да чете стихове. Също така, смятайки наум, детето развива своето внимание, усърдие, фотографската памет, въображение и творчество, увеличава вярата в собствените си сили.

Методът, основан преди 2000 години, сега успешно дава резултати в 56 държави, сред които Япония, Китай, САЩ, Русия, Канада, а вече има и центрове в България – два в София и един във Варна.

В помощ на родителите, съществуват центрове, като SmartyKids например, които провеждат  безплатни уроци, за да се определи готовността на детето да  учи по този метод.

Тази система на обучение е подходяща за всички деца на възраст от 4 до 12 години, като обучението минава изцяло под формата на игра и така детето дори не разбира, че всъщност учи.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>