Смесването на текстури и принтове, изкуствена и естествена кожа, скулптурирана кройка – това са знаците на стила на Никола Гаские за есен-зима 2017-2018.

Оливера Арнаудова

Седмицата на модата в Париж беше закрита със зрелищно шоу на модна къща Louis Vuitton. Главният дизайнер Никола Гаские беше избрал необикновен декор за представянето на новата си колекция прет-а-порте за есен-зима 2017 – 2018 г. – Лувъра.

Лувърът е кръстопътят на света. Един от най-популярните световни музеи се посещава ежегодно от повече от 7 милиона души. Той е затворен във вторник, но почивният ден на 7 март беше използван за грандиозното събитие. Неколкостотин гости бяха поканени на Cour Marly в крилото Ришельо да гледат модното шоу на фона на скулптури от 17-ти и 18-ти век.

“Никола Гаские е поканен от музея да направи това шоу, с което да покаже  мястото на компанията във  френската култура”, съобщават от модната къща.

„Днес, когато ни карат  да вярваме, че границите са по-силни и по-силни, искам да покажа, че модата винаги преодолява тези ограничения, особено в Париж – град на много чуждестранни дизайнери и мултикултурно средище. Да бъдеш в Лувъра, където всеки е добре дошъл, където няма ограничения за културата и националностите, това е едно много силно послание“, казва Гаские, вероятно намеквайки за кризата с миграцията и идеите за  граничната стена между САЩ и Мексико.

ВИДЕО: Подготовката за ревюто

ВИДЕО: Разходка из Лувъра

 

Лайтмотивът на новата колекция е безграничност и мултикултурен характер на модата – звучи особено подходящо в един от най-популярните музеи в света. Смесването на текстури и принтове, изкуствена и естествена кожа, скулптурирана кройка – това са знаците на стила на Никола Гаские. Колекцията представи практични дрехи, подходящи за всекидневието. Дори вечерните рокли бяха лаконични в сравнение с тези от предишния сезон.

Чантите

Обувките

Детайлите

ВИДЕО: Ревюто

 

Важни връзки:

Грим студио и школа по грим на Оливера Арнаудова

Школа по декупаж и приложни арт техники на Оливера Арнаудова

Статии от Оливера Арнаудова

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>