Тук всичко много ми харесва, особено хората, и чувствата са взаимни. Страната ми дава работа и възможност моите роднини да идват тук, казва шоуменът.

Leo11

Leo1-1Боряна Антимова

Симпачният готвач, певец и тв водещ Лео е роден като Леонардо Бианки (Leonardo Bianchi) в Анкона, Италия на 9 март 1974 г. На 15-годишна възраст е принуден да напусне училище и да започне работа, за да се издържа. Така открива, че неговото призвание е готвенето. Пристига в България през 1992-ра, а от 1994-а живее в Бургас.

Лео е първият чужденец, участвал в Big Brother 2 (2005), като печели симпатиите на публиката и се класира втори. Това го изстрелва в орбитата на известните. Той записва няколко песни с Део и става водещ на кулинарното тв шоу „Какво ви забърка Лео“ по ТВ7, което се излъчва от 2010 до 2013 г.

Продължава с музиката, като записва поп и рап парчета сам и в проекти с рапъра Играта, Део и Рафи. Клипът му към песента „Цяло лято“ заедно с Играта и Криско, излязъл през юни 2013 г., е с над 2 млн. гледания в YouTube.

През 2013 г. Лео отново участва в Big Brother All Stars 2013, където отново е любимец на публиката и завършва втори.

Шоуменът живее в София с половинката си Лучия, с която са заедно от 2004 г. Имат 3 заведения – едно кафене и два ресторанта с оригинално италианско меню и други ястия. На 30 октомври 2013 г. им се родиха близнаци – Матия и Николо.

Лео, от понеделник започваш ново предаване. Какво ще представлява то?

Да, от понеделник съм водещ в музикалната телевизия City TV. Започвам предаването “Leo in the City”, или “Лео в града”. Ще се излъчва от понеделник до петък от 15 и от 21 часа. В него ще се появявам неочаквано на главната улица в някой град. Ще спирам хората и ще ги питам: “Как сте, какво правите?” и накрая те ще поздравят някой свой близък с една хубава модерна песен.

Leo3

Много ми е приятно, защото хората ме разпознават, много ме гушкат, като ме видят на улицата. Не е нещо нахално от тяхна страна, напротив, харесва ми и ми е приятно. А пък от другия понеделник съм водещ на една рубрика в “БГ радио”. Там ще се обаждам на известни личности, ще си говорим какво става с тях и накрая ще им давам възможност да си изберат любима песен, с която да поздравят близък приятел. Така че пак се връщам на екран и в същото време – в моето любимо радио.

А няма ли да готвиш? Хората те обичаха и гледаха не само заради рецептите, но и защото ги забавляваше в кухнята.

Предстои ми голямо готвене в трите ми ресторанта и нямам време за такива телевизионни изяви. В момента съм супер мега зает в живота, нямам време за нищо, разбираш ли? Искаме да отидем с Лучия до Италия, и дори за това нямаме време… Малко време ми остава и за децата, за което много съжалявам. След Big Brother All Stars спрях малко по-интензивните си участия в предавания. Това участие сега в “Сити” не ми отнема толкова много време, много е яко, динамично, тийнейджърско и ми е приятно да съм водещ в него.

Leo13

Във вихъра си като водещ на кулинарното шоу “Какво ви забърка Лео”.

Как ти остава време и за музика?

А, за музика винаги имам време. Продължаваме с Део, Рафи и Играта по нашите проекти. Записвам и самостоятелни парчета, разбира се, а след като правихме реклама на едни известни вафли, фирмата ни спонсорира клип. С Део и Рафи продължаваме по още един проект. Всеки от нас си прави самостоятелно неща, но се събираме и заедно четиримата. Не мога без музика, за мен музиката е живот.

С рапъра Играта в клипа към песента “Цяло лято”.

С рапъра Играта в клипа към песента “Цяло лято”.

В клипа към песента “Ей така”.

Като футболист в любителския отбор Sofia Nomads.

Като футболист в любителския отбор Sofia Nomads.

И за футбол, гледам, ти остава време.

Да, играя в един отбор Sofia Nomads или “Софийски номади”. Почти всички в отбора са чужденци, които работят в България, но има и българи. От време на време се събираме. В сряда например играхме Sofia Nomads срещу “Белла България”. Просто така, приятелска среща, тук, в Драгалевци, на стадиона.

Феновете ти продължават да се чудят, наистина ли си решил да останеш за постоянно в България?

Ами аз вече, освен че си купих апартамент в Драгалевци, си направих и две деца тук, те са българи. Това ми е решение завинаги, живи и здрави да сме, чукам на дърво всичко да е наред. Тук всичко много ми харесва, хората ми харесват. България ми дава много. Освен децата – най-големият подарък, който ми даде Бог, България ми дава работа, дава ми възможност моите роднини да идват тук да работим.

Единственото, което трябва да направя, е да става всичко коректно, да съм точен човек, да не прекалявам с глупости. Аз не обичам много да ходя по купони, да правя бели. Единственото важно е да работиш, да се радваш на децата и на клиентите си и да си осигуриш добър живот с бизнес, който се разширява.

Подготвяш и нов ресторант със здравословно меню. С какво ще храниш хората?

Да, скоро ще го отваряме. Той е в Драгалевци и ще е по-различен с това, че половината меню ще е здравословно. Пак ще правя пица, но със здравословно тесто, с брашно от лимец. Ще готвим супа от лимец и нахут с хляб карасау, от Сардиния. Такива неща. Ще правим и пици, дълги по един метър, по половин метър за приятели. Много е забавно.

Откъде ще осигуряваш еко продукти?

Имаме градина, където произвеждаме зеленчуците. Имаме и четири дървета, които сме взели от Италия, с наши плодове, и сме ги отгледали тук. С тези плодове ще правим здравословни торти с домашни конфитюри. Новото в новия ресторант е, че имаме място за кучета. Има такива места по света – Pet Friendly Restaurants (“ресторанти, приятелски настроени към домашните любимци”) Всеки може да дойде с любимеца си. Малко по-различно е и много приятно място, с голяма градина.

Leo14

Кога се насочи към здравословното хранене?

Откакто имам здравословни проблеми с храната и не мога да се нахраня както трябва. Организмът ми не е толерантен към обикновено бяло брашно и бял ориз. Тези два продукта ми създават много проблеми. Имам киселини нощем, не мога да ям пържени неща. А когато ям тежки неща като месо, трябва да е задължително няколко часа преди сън.

Голямата грешка, която правят хората, е да се наядат и да си легнат след час. Това мисля, че и децата го знаят, въпросът е, че всеки трябва да изгради свой индивидуален нов стил на живот и да започне да се храни по нов начин, здравословно.

Leo12

Тази непоносимост към храни с тест ли ти я откриха?

Да, в Италия ми направиха тест за толерантност към храните. Даже първият път не се получи. Оказа се, че понеже пия много малко вода, по една чаша на ден, тялото ми беше супер дехидратирано. Лекарят ми каза: “Лео, ти нямаш необходимия процент вода в тялото, което е направо опасно. Трябва да започнеш да пиеш поне два литра минерална вода на ден”. Даде ми едно лекарство. При втория преглед ми направиха и теста за поносимост към храни с един апарат, на който си натискаш пръстите и той отчита. Тогава се разбра, че съм нетолерантен към бялото брашно и белия ориз.

Лео в кампания за връщане на пълната забрана на тютюнопушенето.

Лео в кампания за връщане на пълната забрана на тютюнопушенето.

Като лице на “Клуб Лео и Шаро” – кампания за повече съпричастност към животните и за създаването на европейски приют за бездомни и изоставени кучета в Богров.

Като лице на “Клуб Лео и Шаро” – кампания за повече съпричастност към животните и за създаването на европейски приют за бездомни и изоставени кучета в Богров.

Как разбра, че нещо не е наред?

Първо – при лекарски преглед, когато ми направиха кръвни тестове. Много бях зле с гликемията, което означаваше, че ям много мазно, много захар и сладки неща. Лекарят ми каза, че кръвта ми е много сгъстена и че от това може да се получи инфаркт или инсулт. Попитаха ме дали имам роднини с този проблем и казах, че баща ми е така. Питаха ме дали пуша и пия. Освен качването на килограми, когато ядеш неправилно, напълняваш, не спиш добре, мързелив си.

Моят режим на живот е малко по-различен сега, с двете деца. Будя се много рано, в 5 сутринта, и спя по малко. Поисках да живея малко по-различно и откакто промених начина си на живот, виждам, че имам повече сили. Спя много по-спокойно, не се въртя през нощта. Тук ходих при диетолог натуропат, направиха ми хранителен режим, съчетан с промяна на начина ми на живот. От година и половина се храня така. Знам, че има много хора с такива проблеми и затова реших да направя ресторант с такова меню.

Как са близнаците Николо и Матия?

На 30 октомври навършиха една година. И двамата имат по няколко зъбчета и започват лека-полека да правят по някоя крачка с помощта на мен и Лучия. Искат да ходят сами, но им е още рано. Започват вече да ядат храна за възрастни. Много се радвам, че животът им се променя, и че са много здрави. Както правите вие, българите: “Пу-пу, да са живи и здрави!”.

Така се хранят близнаци – с двете ръце едновременно.

Така се хранят близнаци – с двете ръце едновременно.

Ще ги храниш ли и тях здравословно?

За съжаление моите близнаци са родени със стомашни проблеми, също са алергични, но към млечни неща. Ходихме при една алерголожка, много добра специалистка, и още на първия преглед им откри проблема. Дотогава ги водихме на прегледи в Италия, още двама лекари тук ги гледаха, но никой не откри, а тя на първия преглед каза, че имат алергия към млечните храни. От няколко месеца ги храним по нов начин и вече са добре.

Лео обича да приспива Матия и Николо, но признава, че често заспива преди тях.

Лео обича да приспива Матия и Николо, но признава, че често заспива преди тях.

Какво обичаш да правиш с децата, къпеш ли ги?

Честно казано, само веднъж ги къпах. Предпочитам майка им или детегледачката да го правят, защото много ме е страх да не паднат и да не направя някоя беля. Предпочитам да играя с тях, да ги храня, а защо не – и да им сменям памперсите, това не ме притеснява изобщо. Обичам да ходя на разходка с тях, да ги уча на някои неща с музика.

Ще ги учиш ли на български?

-Детегледачката ни е българка и ги учи на някои думи. Те са си българи, родени са тук и ще имат възможност да научат и друга, култура – българската, което е добре за тях. Така че сигурно ще говорят еднакво добре и български, и италиански.

Обичате ли да пътувате из България с Лучия?

От една година насам не можем да пътуваме, бяхме единствено в Италия. Не мърдаме много, защото не е лесно да се организираме с близнаците. Като отидеш в някой хотел, трябва да помолиш за две допълнителни легла, а и децата се будят в 4-5 сутринта, плачат и могат да събудят клиентите. Много ми се иска да излезем някъде в отпуск.

Лятото ще отидем на някой курорт, където има baby care – гледане на деца за няколко часа. Имаме много голяма нужда от релакс, повече Лучия, отколкото аз. Тя, горката, е много изморена, по 24 часа е с децата, а когато има свободно време, се грижи за заведенията. Занимава се с финансите, плаща на работниците и за друго не остава време. Преди ходеше на фитнес, вече няма време за това. Аз, разбира се, й помагам в приготвянето на храната за децата, но майката си е майка 24 часа в денонощието.

Лео и Лучия казват, че са щастливи да живеят в България, и че децата им са българи.

Лео и Лучия казват, че са щастливи да живеят в България, и че децата им са българи.

За какво си мечтаеш да имаш малко свободно време?

В момента живея много интензивно заради това, че съм баща, и няма как да искам друго, защото това е най-хубавото нещо в живота. Така че не мечтая за промени в живота си, супер ми е така. Когато децата станат малко по-големички, искам да пътуваме повече. Много обичам да посещаваме нови места и да релаксираме.

Leo1a

Какво ще пожелаеш на хората, които ти засвидетелстват обичта си толкова години?

Да, това е много вярно – че хората ме обичат. Виждам го навсякъде. Но и аз обичам България и българите, така че е взаимно. Желая им преди всичко да са здрави. Материалните неща нямат значение. Да имаш пари, да трупаш вещи в един момент просто става безумно и безсмислено. Важното е да сме здрави, да има повече любов в живота ни и да се уважаваме малко повече. Така че пожелавам на всички тези три неща – здраве, уважение и любов.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>