Реализацията ни зависи от това кое състояние преобладава у нас – на любовницата, домакинята, момичето или кралицата, казва световноизвестният психолог.

Тя е световен гуру в науката за женската енергия и знаме на анти-феминизма. Създател е на „Академията за личен живот“, автор е на мегаселъра „Изворът на женската сила“ и на още 6 книги, чийто общ тираж на различни езици надхвърля половин милион копия. Повече от 40 милиона жени по света гледат нейните предавания и тренинги за постигане на баланс, успех и щастие в живота.

Създателката на обучението за природата на женствената енергия и автор на образователни книги за нежната половина от човечеството е родена през 1964 г. в Красноярск. Приема творческия псевдоним Ренар, макар да харесва много фамилията си по баща – Богданова, или „дадена от Бог“.

Казва, че се е появила на бял свят в годината на Огнения кон, в съзвездието Стрелец, в деня на Венера, 9 декември. Родният ѝ Красноярск според нея е специално място, където мистиката на Азия се съединява с рационализма на Запада. В средното училище е попаднала на много отлични учители, които са ѝ помогнали да открие талантите си в езиците и в познанието на света.

Страстта към психологията я отвежда в Санкт Петербург, където някога е живяла нейната прабаба. Първо завършва биология в университета „Ломоносов“, което ѝ дава естествено-научен подход към изучаването на човешката природа и тайните на мирозданието. Казва, че като студентка е имала бурни години, наситени с роли в студентския театър, алпинизъм, покоряване на сърца и писане на статии в списанията. Била е „Мис Очарование“ на театър „Гаудеамус“ в университета.

„През целия си живот не съм престанала да се уча“, казва дамата. Завършва и факултета по психология в същия университет, курс по психоанализа, специализира теория и практика на рекламата в Бостънския университет в САЩ, а също и курс по ранно развитие на децата при проф. Долман във Филаделфия.

През 2002 г. получава степен MBA по икономика в Стокхолмския университет. Като коуч по личностно развитие се учи от Мерилин Аткинсън от Канада и в университета „Единство“ – школа по философски учения и духовни практики в Индия. Участва и в тренинги на тема харизмата на лидера в бизнеса, имидж и мистика, психология и власт, секрети на ораторското майсторство.

През 2000-та година основава в Санкт Петербург „Академия за личен живот“. Програмата включва тематични тренинги, майсторски класове, индивидуални консултации, клубни срещи, уебинари, тийм билдинги.

„Създадох академията, за да обобщя знанията за женската енергия, събирани при пътуванията ми по света. Бях в мистичното Перу, в тайнствената Индия, на Канарските острови, в Нова Зеландия и в Австралия, в Европа. Срещнах се с древните традиции на шаманите и изучавах съвременните психологически концепции. Докоснах се до древните тайни на мъжкото и женското начало“, разказва дамата.

През 2008 г. открива офис на академията и в Москва. Днес тя и преподавателите ѝ провеждат тренинги в над 35 града в Русия, САЩ, Великобритания, Чехия, Австрия, Казахстан, Китай, Италия, Турция, Кипър, Непал, Испания, Индия, Обединените Арабски Емирства. „От една година и в България функционира „Академия за личен живот“ и вие сте единствената страна, в която тренингите се провеждат с преводач, на българки. В останалите държави те са за рускоговорящи“, казва с усмивка Лариса.

Две поредни години световноизвестният психолог идва у нас по покана на Наталия Кобилкина и изнася вдъхновяващи семинари. „Аз съм от поколението на 50-годишните руснаци, които имат специално отношение към България, тук съм като у дома си и с радост приех да дойда отново“, каза „гуруто на женската сила“.

Наталия Кобилкина и Лариса Ренар на семинар у нас.

През юни тя заедно с Наталия Кобилкина изнесе безплатен уебинар (онлайн семинар), излъчен по целия свят. Представиха VIP темата La Famme Fatale, или „Фаталната жена“. „Двудневният ни тренинг помага на всяка дама да се превърне в жена-легенда, покоряваща мъжете с впечатляващ ум, ефектна външност, изискани маниери и невероятна магнетичност. Учи я да управлява не само своята, но и световните съдби“, каза психологът.

За първата си любов, при когото „страстта към живота е толкова силна, колкото при нея“, се омъжва веднага след завършването. „В беседи, творчески проекти, пътешествия и авантюри стремително отлетяха повече от 20 години. Днес имам двама пораснали сина – Дмитрий на 25 и Никита на 18 години“, казва Лариса.

Преломът в нея и решението да се посвети на науката за женската енергия настъпва, когато е на 34 години. „В някакъв момент моят успешен мъж ей така, в движение, ми подхвърли: „Скъпа, ти си вече на 34, а аз съм още на 42“. Това „вече“ и „още“ в намека му ме шокира. Има фрази, които променят целия ти живот и тази беше една от тях. Зададох си въпроса защо аз, която вече толкова години съм омъжена и имам две пораснали деца, се чувствам толкова стара и никому ненужна. На 34 години! Реших, че трябва да направя нещо за себе си, и че за това са ми нужни нови знания“, споделя дамата.

Сериозните ѝ занимания с енергетиката започват преди близо 18 години. Още когато следва психология, е разбрала, че човек колкото и да се стреми всичко да знае на психологическо ниво, не получава резултатите, които би искал. Задава си въпроса защо толкова много жени уж външно изглеждат прекрасно, но не всичко при тях е наред. Тогава среща хора, които ѝ показват, че не само знанията са важни, но и енергията, защото именно нейните закони определят законите на Вселената.

Виждали сме жени от типа Пасионария – пламтящи от енергия. Струва ни се, че по-голямата енергия е дадена от Бог, но се оказва, че не е така, коментира дамата. На всички ни е дадена енергия, но някой използва по-голям ресурс от нея, а друг – по-малък.

„Исках да разбера защо някои хора сякаш са надарени с всичко, а на други нищо не е дадено, и отговорът дойде от енергетиката. Някои притежават не по-малки ресурси от енергия, но те са блокирани в детството им от шокови събития, неправилно възпитание, емоционални травми. При помощ от специалисти може да „разопаковат“ енергията в себе си, да я извадят, да я открият отново, да я усилят и тя да работи за тях”, споделя психологът.

Енергийните ни ресурси работят на същия принцип както възможностите на нашия мозък. Според различни изследователи използваме до около 20% от умствения си потенциал. Същото е и с енергията, твърди Ренар. Енергията определя всичко, което ни привлича и което задържаме. Колкото до особено актуалните у нас енергийни вампири – хората, които несъзнателно „смучат“ от енергията ни, Лариса Ренар е категорична, че това не е толкова страшно. Ако сме съединени с потока на Вселената и ако сме разкрили огромния си енергиен потенциал, можем спокойно да споделяме енергията си с нуждаещите се и пак да ни остане достатъчно за нас.

„Аз съм на 50 години, не ги крия, нито ги намалявам. Имам синове на 25 и 18 години. Съвсем насериозно твърдя, че съм зряла жена на 38 години“, смее се Лариса. Не се бои от бръчките и има специални практики и упражнения по анти ейджинг.

„Това е прекрасен период от живота, защото вече притежаваме мъдрост, сексуални сме, желани сме и можем на воля да се наслаждаваме на живота. Няма нужда да се тревожим за дом, нито за децата, които са вече пораснали. Можем да се занимаваме с нещата, които са ни на сърце, и да избираме да бъдем с мъже, които са ни по душа. Аз се разделих с първия си съпруг, когато и двамата разбрахме, че отношенията ни са изчерпани. По-добре е така, отколкото да сме нещастни. Светът е пълен със свободни мъже. Сега съм с нов любим и съм щастлива“, грее дамата.

Кръгът на женската сила

В основата на занятията на академията на Ренар е концепцията „Кръгът на женската сила”. Основана е на четирите женски състояния. Те са свързани с четирите стихии, но по друг начин и нямат нищо общо с астрологията и подреждането на зодиакалните знаци, обяснява Лариса Ренар.

Четирите състояния – на любовница, домакиня, момиче и кралица, се проявяват по различен начин у всяка жена. Различните стихии определят нивото на нашето влияние. Ако влиянието е интелектуално, ментално, това е свързано със стихията въздух и отговаря на типа кралица. Включва умението да генерираш идеи, да създаваш визии, да поставяш цели.

Кръгът на женската сила.

Такъв медальон получава всяка жена, която завърши курса на Академията за личен живот.

Емоционалното ниво на влияние е свързано със стихията вода и отговаря на типа момиче. Включва умението да се създават отношения. Сексуалното ниво на влияние е свързано със стихията огън и отговаря на типа любовница. Това е нашата страст да получаваме удоволствие от живота, от процесите в него и от света като цяло. Типът домакиня пък е свързан със стихията земя и отговаря на умението да постигаш резултати.

Тренингите в „Академията за личен живот“ позволяват на жената да разкрие в себе си всяко от четирите състояния, да разбере защо някои неща не ѝ се получават. Това е важно, защото проявлението на всяко от тези 4 състояния ни позволява да получим различни резултати в живота, обяснява Ренар. Например когато проявлението на стопанката е по-силно у нас, получаваме пари и стабилност. Когато повече е проявена любовницата, получаваме желание и привличане, мъжко внимание.

Когато у нас е по-силно изявено момичето, получаваме грижа, защита и подаръци – нещо, което всички жени обичат. Когато е по-силно изразено състоянието на кралицата пък, това ни дава възможност да проявим своята креативност в работата, в проектите си. Например ако една жена е свита, скромна и иска да стане смела, трябва да развие способността си да привлича и да забавлява, а също и умението си да общува, обяснява дамата.

Оставете го той да прави първите крачки

Колкото до актуалната напоследък тенденция еманципираните жени да „нападат“ първи, да ухажват мъжете активно, Ренар е категорична, че това не е правилно и противоречи на законите на живота. Жената трябва да е приемаща, а мъжът да се домогва до нея, да се бори да я спечели. И обратното, жената трябва да се научи да укроти своята хипер активност, да остави мъжа да действа, а тя да приема ухажване, комплименти, подаръци. Да бъде очакваща, а не например да му звъни и да настоява за среща и внимание.

Сред съветите как да намерим, създадем и задържим Правилния мъж с голям успех се продава по света книгата ѝ „Направи мъжа си милионер“. Идеята е, че ако вече си срещнала любовта на живота си, но нямаш късмета той да е достатъчно богат, може да го направиш такъв.

„Парите винаги идват при нашето творение, при това, което създаваме. И когато създаваме нещо уникално и необикновено, когато влагаме в него своята страст и емоциите си, знанията си, получаваме отговор от света. Той започва да ни подкрепя и да прави така, че да увеличим финансите си”, е коментарът на Ренар.

Каква е връзката между жената, мъжа и изобилието? Според древните традиции именно Ева е носител на творческата енергия на Вселената, вдъхновяваща и изпълваща Адам. А той, получавайки тази енергия, я превръща в изобилие. Мъжът е способен да структурира женската енергия, като я трансформира в материални блага и финансови потоци.

Според Ренар, без женската енергия мъжът не може да реализира потенциала си напълно, да печели достатъчно пари, да достигне до желаната позиция в работата. Мисията на жената според психоложката е да направи мъжа успешен и процъфтяващ. Затова ако при мъжа ви нещата не вървят както трябва, задайте си въпроса дали сте направили всичко, за да бъде той успешен и богат, съветва Лариса Ренар.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>