Есента е най-подходящото време за лазерна епилация. Новото поколение лазери са нежни към кожата и агресивни единствено към „растителността“.

shutterstock

©Shutterstock

Съвременната жена отдавна не изпада в истерия, че вечерта може да й излезе късметът, а сутринта не е имала време да си избръсне краката. Коламаската, самобръсначката и електрическият епилатор вече са в историята. Лазерът не само премахва досадните косми, ами го прави безболезнено и ефективно. И докато при някои апарати лятото не е най-подходящият сезон за придобиване на гладка кожа, то есента е идеалният сезон. Добрата новина е, че с всяка следваща процедура броят на косъмчетата не само катастрофално намалява, ами те стават все по-тънки и по-светли.

Новото поколение лазери са нежни към кожата и агресивни единствено към „растителността“. Снопчетата енергия вземат на прицел меланина в косъма. Светлината улавя пигмента и колкото е по-силен е той, толкова ефектът от лазерния импулс е по-мощен, а почистването – лесно и трайно.

Най-ефективна е работата на лазера, когато кожата е бяла – защото параметрите на машината могат да се увеличат без риск за кожата от увреждане. Така че ако искате качествена епилация, по-леко със солариума. Тънките, нежни и по-светли косми са по-упорити и трудни за прехване. Но модерните и специализирани лазерни центрове разполагат с нови технологии, подходящи за различните видове тен и пигмент.

„Броят на процедурите е строго индивидуален. Понякога са нужни само 3 сеанса, за да се разделите с неприятното окосмяване в дадена зона. В повечето случаи се изискват около 6-8“, казаха от център „Версус“. – Резултатът от лазерната епилация пряко зависи и дали пациентът спазва точно схемата за посещения, която се изготвя от лекари. Всеки следващ сеанс се прави през около 50-60 дни и този срок трябва прецизно да се съблюдава“.


Още с първата процедура лазерът се справя особено успешно с растящите навътре косъмчета, които често причиняват неприятни подутини и обриви. Щом косъмът обърне посоката си на растеж настрани или навътре, прозира под кожата като спукан кръвоносен съд, възпалява се, а нерядко в опита да бъде отскубнат оставя белег. Резултатът от използването на лазер е сатенено гладка и мека кожа за дълъг период, в който не се сещаме за старовремското „скубане“.

Какво трябва да знаете

  • Изберете специализиран медицински център, в който работят сертифицирани лекари. При някои заболявания терапията със светлина е противопоказана, затова е важна консултацията с лекар. Освен това, когато извършващият процедурата лекар има зад гърба си хиляди процедури опит, рискът да се получат странични ефекти е минимален. Те зависят до голяма степен и от апаратите. Колкото по-нови и високотехнологични са, толкова по-малък е шансът за проблеми. Най-много регистрирани странични ефекти има по вина на пациентите, които се излагат на слънце веднага след процедура или приемат забранени медикаменти.
  • Лазерната епилация унищожава космите за секунди. В зависимост от зоната, която се третира, сесията може да отнеме от една минута за по-малки зони до половин час за по-големи части от тялото. Почистването на бикини зона е в рамките на 5 минути и се извършва средно през 60 дни. Сесията на половин крака трае 15 минути, на ръце – 10 минути, а на подмишници само 1 мин.

Източник: Преса

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>