Кой, ако не Стивън Кинг, преодолял своите зависимости и издигнал се от дъното, знае най-добрите начини за връщане към светлината? 29 съвета от непоправимия оптимист.

STEPHENKING

Алиса

Дори и да не сте почитатели на неговите романи на ужасите, със сигурност сте гледали „Изкуплението Шоушенк“ и „Зеленият път“ – две от най-великолепните истории, разказвани някога.

Стивън Кинг е един от най-продаваните писатели на 20 век – книгите му са издадени в около 300-350 милиона копия. Някои от най-известните му творби са Кери, Мъртвата зона, То, Мизъри, Капан за сънища, Гробище за домашни любимци, Зеленият път.

Кой, ако не Стивън Кинг, изследвал всички тъмни местенца в човешката душа, преодолял своите зависимости и издигнал се от дъното, знае най-добрите начини за връщане към светлината.

Нека си припомним някои от най-силните цитати на непоправимия оптимист Стивън Кинг, които може да ни послужат в трудни моменти.

♦Единственият начин да живееш е просто да живееш. Казвай си: „Аз мога да го направя”, дори и да знаеш, че не можеш.

♦Подкарвай колата и се старай да запазиш усмивката си. Пусни по радиото рокендрол и карай напред към всичкия живот на света с всичката храброст и всичката вяра, която откриваш в сърцето си. Бъди верен, бъди храбър, бори се! Останалото е Мрак.

♦Ако днес не можеш да обичаш никого, опитай се поне да не обидиш никого.

♦Земята се върти, това е всичко. Можеш да се въртиш заедно с нея или пък да спреш, за да протестираш, в резултат на което да бъдеш изхвърлен от движението й.

♦Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.

♦Хората си мислят, че не могат много неща, а после изведнъж откриват колко много могат, когато се окажат в безизходно положение.

♦Когато ухапеш ръката, която те храни, съвсем логично е протегнатата длан да се свие в юмрук.

♦Към миналото трябва да се отнасяме спокойно и безмилостно. Тези удари, които ни убиват нямат значение. Важни са тези, от които оцеляваме и продължаваме да живеем.

♦Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш.

♦Той често казваше, че „никога” е думата, която Господ обича да слуша, когато иска да се посмее.

♦Има сълзи, които трябва да бъдат изплакани, без значение колко е часът. Те просто потичат и изгарят всичко вътре в нас.

♦Никой не е по-сляп от онзи, който не желае да вижда.

♦Само когато изгубим всичко до последно, откриваме свободата.

♦Най-красивите думи на всеки език са: „Прощавам”

♦Всичко, което може да ви накара да се смеете след 30 години, не е загуба на време. И си мисля, че това е нещо много близко до безсмъртието.

♦И най-важното, което бях научил, беше, че всеки проблем може да бъде решен, стига да имаш достатъчно голяма тояга.

♦Нещата винаги се свеждат до две алтернативи: здравата да се заловиш да живееш или здравата да се заловиш да умираш.

♦Ако не можеш да контролираш своя гняв, той ще те контролира.

♦Когато човек почувства вятъра на промените, трябва да строи не заслон, а вятърна мелница.

♦Ако се чувстваш зле, когато си сам, то едва ли другите ще се чувстват добре с теб.

♦Късметът е за глупаците. Той е всичко, на което те могат да се надяват.

♦Когато човек престане да се променя, той престава да чувства, престава да обича, той умира.

♦По-добре не поглеждай назад. По-добре си мисли, че всичко винаги завършва щастливо. Може пък и да е вярно, кой казва, че щастливият край е измислица?… ако животът изобщо може да ни научи на нещо, то е, че щастливият край се среща често, невероятно често, и за това трябва сериозно да се усъмним в умствените способности на всеки, който твърди, че няма Бог.

♦Надеждата е нещо хубаво, може би най-хубавото нещо, а хубавите неща са безсмъртни!

♦Мозъкът е мускул, който може да помести света.

♦Скръбта е като пиян гост, от когото не можете да се отървете, защото все се връща да ви прегърне за сбогом!

♦Може да има и феи, и елфи, но не забравяй: Бог помага на тези, които си помагат сами.

♦Ние сме обречени винаги да си мислим, че е можело да се справим по-добре, даже когато получаваме всичко, което сме искали.

♦Защото талантът не стои мирен, той просто не знае как да стои мирен – независимо дали е талант за отваряне на сейфове, четене на мисли или делене на десетцифрени числа наум, той крещи да бъде използван. Никога не млъква. Ще те разбуди от най-дълбокия ти сън, крещейки: „Използвай ме! Използвай ме! Използвай ме! Писна ми да седя без работа!“

Превод: Гнездото

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>