Авангардният канадски хотел Free Spirit Spheres е за хора, които не са се разделили с детските си мечти.

Никога не е късно да се почувстваш отново дете поне за ден-два. Важното е всичко да е подредено така, че да ви е комфортно, защото, уви, костите ви не са като на малко дете. Така вероятно е разсъждавал канадският архитект Том Чадли, когато е създавал хотела Free Spirit Spheres — комплекс от няколко сферични къщички на дървета. Тези съоръжения, прилични на батискафи (самоходни апарати за изследване на морските дълбочини) с повишена степен на комфорт висят в гората на остров Ванкувър до западното крайбрежиe на Канада.

За да се изкъпеш, трябва да слезеш на земята.

Къщичките, направени от стъклопласт и облицовани с панели от натурално кедрово дърво, са закрепени на разстояние до 4 метра над земята. Към входа на всяка от тях водят външни стълби, виещи се около дърветата.

Украсата на интериора е от махагон и тиково дърво. В сферата с диаметър 3 м дизайнерите са успели да поберат легло, масичка и дори миниатюрна кухня. Когато обаче човек иска да си вземе един душ, трябва да слезе долу – там има всичко необходимо.

Този необикновен хотел функционира вече 11-а година. Когато е открит през 2006-а, на гостите се предлагали сфери с по едно или две легла. Сега са се появили и сфери с 3 легла и хамак, закачен за тавана.

Удоволствието да поживееш на дървото струва от 175 до 300 долара за една нощ.

Виж още:

Най-малката къща в света е на 1 кв. м

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>