Проектите на красивите умове в науката са доста по-ярки и оригинални от образите, които рисуваме във въображението си. Ето как би изглеждала ваканцията-мечта.

Всеки би искал да надникне в бъдещето, особено когато ни го описват красивите умове в науката или талантливите писатели фантасти. И всички техни теории и представи често се оказват доста по-ярки и оригинални, отколкото образите, които рисуваме в нашето въображение.

Ето някои идеи, които е много вероятно да бъдат въплътени в близко бъдеще, и представени от Adme.ru.

Идеален авио планер за пътешествия

© Eric Almas.

© Eric Almas.

Ерик Елмаз е моделирал екологично чист и безшумен дирижабъл с прозрачен покрив, който позволява пътниците да си правят слънчеви бани и да се къпят направо по време на полет.

Екополис във водата

© Vincent Callebaut.

© Vincent Callebaut.

Венсан Калебо е измислил плаващ екоград Лилипад (Lilypad). Идеалният град може да побере 50 хиляди души, работи с бъзобновяеми източници на енергия (вятър, слънчева светлина, сила на приливите и други алтернативни източници). Освен това събира много полезната дъждовна вода.

© Vincent Callebaut.

© Vincent Callebaut.

На този огромен плавателен съд дори са предвидени работни места за всички, а също търговски зони и площадки за отдих и развлечения. Това май ще се окаже един от най-добрите начини да живееш в хармония с природата.

Летящи градини

otpuskat-sled-30-godini3

© Vincent Callebaut.

Както се оказва все по-често напоследък, много хора си мечтаят за здрава и чиста планета, и идеята за летящи градини е доказателство за това. Въздухоплаването и градинарството – „Хидрогеназа“ – са ключовите думи в още един проект на Венсан Калебо. Неговото бъдещо творение – „Хидрогеназа“ – е хибрид между небостъргач, дирижабъл, биореактор и висящи градини за почистване на въздуха.

Бумеранг

© Ken Oltheius.

© Ken Oltheius.

Своеобразно мобилно пристанище за кораби, което може да замени цял курорт с много развлечения. Това е фактически истински остров, включващ също собствен източник на енергия.

Супер яхта

© Zaha Hadid.

© Zaha Hadid.

За създаването на тази яхта дизайнерката Заха Хадид е била вдъхновена от подводния свят. Именно в него тя е видяла необходимите структури и форми, които е използвала в творбата си. Напомнящата екзоскелет яхта е впечатляваща и на външен вид, и отвътре.

Круизен дирижабъл супер лукс класа

© Mac Byers.

© Mac Byers.

Той сякаш е долетял при нас от филма „Междузвездни войни“, само че с добри намерения. Целта на създателя му, дизайнера Мак Байерс, е да създаде комфортен транспорт за пътешествия, където човек може напълно да релаксира.

© Mac Byers.

© Mac Byers.

Вътре всичко изглежда футуристично. Има много пространство, ярки цветове и впечатляваща гледка към земята. Проектът дава възможност да погледнем по нов начин към дирижаблите, които сме свикнали да свързваме с миналото.

Управляем тропически остров

Yacht island design.

Yacht island design.

Истинска мечта за хората, които си мечтаят в следващия живот да са заселени на остров. Шегата настрана, чудото реално съществува и е сътворено от лондонската компания “Яхт Айлънд Дизайн” (Yacht Island Design). Да, това е истински плаващ тропически остров, който си разполага със собствен водопад, басейн с прозрачно дъно и даже с малък вулкан.

Улиците на Монако

otpuskat-sled-30-godini8

Yacht island design.

Още един проект на “Яхт Айлънд Дизайн” (Yacht Island Design), който ще е по вкуса на любителите на популярния курорт Монако. Луксозният плавателен съд побира в себе си няколко добре известни обекта от Монако: луксозния “Отел дьо Пари”, казиното «Монте Карло», ресторанта “Кафе дьо Пари” и даже пистата за картинг, повтаряща маршрута на Гран при в Монако.

Гигантски кораб-град

GriffinIncorporated.

GriffinIncorporated.

Какво ще кажете за огромен плаващ град? Пред вас е “Атлантис II”, който по размери се равнява на Сентръл парк в Ню Йорк. Идеята поразява с размаха си.

Зелено островче за пречистване на водите

© Vincent Callebaut.

© Vincent Callebaut.

Фазалия е плаваща градина, предназначена за почистване на реки и за осигуряване на прясна вода. Транспортното средство е осигурено с биофилтър, който се използва за почистване на самите градини на повърхността на зеленото островче.

© Vincent Callebaut.

© Vincent Callebaut.

Освен това, идеалното зелено островче с чистия си въздух може да бъде и отличен курорт.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>