Всеки може да живее живота си пълноценно и да осъществи мечтите си, но първата стъпка е да затвори всички негативни врати вътре в себе си.

Когато говорим за негативизъм, обикновено хвърляме вината за него у другите. Чували сме, че трябва да бягаме от хората, излъчващи негативна енергия, и да се ограждаме само от хора, които ни действат позитивно.

Това обаче не е достатъчно. Не само в другите, но и във всеки от нас има източници на лоша енергия и само от нас самите зависи да ги неутрализираме. Изненадани ли сте? Уви, много често се превръщаме във врагове на самите себе си.

За да изживеем живота си пълноценно и да осъществим мечтите си, първата стъпка е да затворим негативните врати вътре в нас.

Ето какво съветват психолозите:

1.Няма място в живота за всички тези съобщения и думи от други хора, които ви демотивират. Колкото по-скоро ги изтриете от вашите спомени, толкова по-бързо ще осъществите мечтите си и ще постигнете целите си. Старайте се в сърцето си да направите място само за тези положителни, окуражаващи изречения, които имат силата да ви мотивират.

2.Лошите връзки – любовни, приятелски или работни могат да се отразят негативно на вас и вашия живот. Именно затова с тях трябва да бъдете много внимателни и да не хабите енергията си за неща, които просто не си струват. Ако връзката с даден човек повече натоварва, отколкото зарежда с енергия, време е да сложите край!

3.Ако ви трябва подкрепа в живота, потърсете на тези места, където има любов. Не забравяйте, че там, където няма любов, няма и подкрепа.

4.Тревожността е огромен източник на негативизъм. Това е чувство, с което всекидневно се сблъскваме, но не трябва да позволим то изцяло да поеме контрол върху нас. Даден ни е само един живот, в който просто няма място за страх! Работете над различни методи за отпускане, положителни мисли и се обградете с хора, които искате.

5. Спрете да формирате негативни очаквания. Това е най-малкото, което можете да направите за себе си. Опитвайте непрекъснато да мислите позитивно и с това ще повлияете изцяло върху вашите убеждения и нагласи. Ще се изненадате от това, което ще се случи.

6. Трябва да се отървете от негативната обстановка. Със сигурност не сте наясно колко лошо може да ви влияят хората, които винаги всичко виждат в черно. Няма смисъл да ги убеждавате в обратното, ставете ги свободно да продължат с това, а вие намерете положителни хора, които ще ви измъкнат от тъмнината.

7. Най-трудното нещо, което трябва да направите, е да се отървете от съмнението в себе си. Трябва най-накрая да намерите начин да замълчи този лош вътрешен глас, който постоянно ви казва, че не може да успеете и, че това никога няма да се случи. Ако се съмнявате в себе си, как очаквате другите да не го правят?

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>