Отговорът е: нищо по-различно от пълните хора. Няколко познати съвета, които, ако запомните и спазвате, ще променят драстично фигурата ви.

Николай Трайков

Въпрос, задаван от хиляди дами и отговор, разочаровал голяма част от тях – с абсолютно нищо по-различно от тези, които имат проблеми с наднорменото тегло.

Разбира се, че това не се отнася за всички от тях. Повечето от дамите, които красят кориците на модните списания, спазват някакъв хранителен и тренировъчен режим, но останалите се хранят по абсолютно същия начин – с джънк храни, газирани напитки, алкохол и всичко останало и най-вероятно не спортуват активно. Вместо да изглеждат като „желе“ обаче, те имат доста красиви и стройни тела, на които биха завидели дори някои модели. За тях обикновено се казва, че са „целунати“ от Господ, но научното обяснение е друго – хубави гени!

Както сигурно знаете, на някои хора генът им е такъв, че с каквото и да се хранят, нищо не им се лепи, докато при други, които дори един шоколад да хапнат, ще им се „лепне“ на ханша, талията или бедрата. Така че, ако и вие сте от „вторите“, просто ще трябва да се примирите с гена си и да внимавате с какво се храните, за да не ви се налага да сменяте дрехите в гардероба си с по-голям номер.

Не трябва да оставате обаче с впечатлението, че ако се тъпчете на ден с по един килограм шоколад, бургери МакДоналдс, пиете по два литра кола, няма да промените теглото си по никакъв начин – напротив. Дори да имате най-бързия метаболизъм на света, при положение, че приемате повече калории, отколкото тялото ви има нужда, ще качите някой друг килограм. Гарантирано е, че няма да промените телосложението си по никакъв начин дори, ако се храните с „вредни“ храни, стига да влизате в калорийния си баланс за деня.

kakvo_jadat_modelite

Затова, ако харесвате фигурата си, но напоследък сте се „хванали“, че похапвате повечко от обикновено и дънките вече ви стягат около талията, трябва да вземете мерки по въпроса. Това в никакъв случай не означава, че трябва да се подложите на зверски диети и гладувания – просто променете „леко“ начина си на хранене. Ето няколко прости съвета, които може и да ви се сторят познати, но ако ги спазвате, ще променят драстично фигурата ви:

  • Залагайте на печените и варени храни, а избягвайте пърженото и всичко останало приготвено в мазнина.
  • Ограничете въглехидратите вечер до минимум.
  • Яжте повече зеленчуци. От тях може да си похапвате по-много, когато си поискате. Затова е добре към всяко основно хранене да си прибавяте и гарнитура от салата със свежи зеленчуци.
  • Пийте повече вода и яжте повече супи. Така ще се чувствате по-сити.
  • Сведете до минимум алкохола и газираните напитки или поне значително ограничете техния прием.
  • Поне веднъж в седмицата яжте риба.
  • Избягвайте готовите храни. Залагайте на домашно приготвени ястия и произведени продукти. Така ще сте сигурни, че се храните пълноценно, а не с поредното ГМО. Източник: Dama

Бележка от “Икар Прес”: Забелязали ли сте, че колкото по-добре се чувствате в кожата си и колкото по-малко “зацикляте” и се вторачвате в разни диети, толкова по-добър резултат имате и толкова по-бързо и трайно отслабвате? Спокойният, динамичен и жизнерадостен човек смъква килограми неусетно.

 

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>