Кучето Дерби се ражда с недоразвити предни крака. Поради дефекта си, то не може да се движи пълноценно. На помощ идват 3D принтерите.

Снимка: TechRadar

Снимка: TechRadar

Има хотели, фризьори, че дори и сватовнически услуги за домашни любимци, а сега вече нашите четириноги приятели могат да се възползват и от напредъка на медицината и нанотехнологиите.

Кучето Дерби се ражда с недоразвити предни крака. Поради дефекта си, той не може да се движи пълноценно и създава проблеми на стопаните си, които го обичат.

Историята достига до Тара Андерсон, част от екипа на 3D Systems –  най-голямата компания за 3D принтери в света, която решава да се опита да помогне. Заедно с двама дизайнера се нагърбват с нелеката задача да направят функционален дизайн, подходящ за всички движения, които може да извърши едно куче. Резултатът са ортопедични протези, които напомнят на използваните от параолимпийците.

Сега Дерби радва стопаните си повече от всякога, а за нас остава да сме щастливи, че живеем в такова интересно време, когато дори домашните ни любимци се радват по-добър живот заради напредъка в технологиите.

Гледайте историята тук:

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>