Поредното парченце в пъзела от над 20 приза за българина, “абониран” за световни призове.

Боряна Антимова

Още едно парченце от големия пъзел е сложено на своето място“. Това написа в своя фейсбук профил дизайнерът Иван Донев. А поводът е поредната награда Excellent award Salone della Moda, която получи – този път за иновативен дизайн. Мястото: мащабното изложение на луксозни стоки и услуги в Ротердам Exellent, разгърнато в изложбения център на града, с участието на над 150 холандски и международни компании. Луксозни услуги, мебели, аксоари, тъкани, мода, яхти и коли, хиляди посетители и едно красиво модно шоу на Иван Донев за начало на Exellent- така започна тридневното изложение.

Сдържаната и хладно учтива холандска публика не спести аплодисментите си и възхищението си от това модно шоу. Специално за изложението дизайнерът е направил своята колекция Sacura, която показа в хармония с дрехи, вдъхновени от картини на Джаксън Полак и дрехи от колекцията си Red Carpet.

Поканата да представи творенията си от организаторите не е случайна и не всеки може да я получи. Работата „зад кадър“ на това модно шоу включва и неуморните усилия на един сериозен екип, начело с Джери Лаксембърг – продуцент, и Аурора Котева – двигателите на Salone della Moda.

Иван Донев с престижната награда.

А тази награда наистина е поредното парченце в пъзела от над 20 награди, получени в различни точки на света – САЩ, Италия, Индия, Египет, Дубай, Турция… (В САЩ например Донев получи Оскар за мода за най-добър интернационален дизайнер.)

Последната награда съпътства признанието и високата оценка на дрехите, която Иван Донев представя вече повече от седем години след като завършва Академията за висша мода Кoeфиa в Рим.

Пресата там го нарича „осиновеното дете на италианската мода“, защото Донев работи и живее през голяма част от годината в Рим, а и дрехите му носят дискретния лукс и сексапила на Made in Italy. Част от дрехите за модното шоу в Ротердам дойдоха специално от бутика в Милано, в който наред с дрехи на световно известни дизайнери се продават и дрехи на нашия дизайнер.

Виж още:

Иван Донев: абониран за световни награди

Фараонът на италианската висша мода

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>