Безработният италианец Джовани Кафаро, дипломиран PR специалист, създаде нова професия

Waiting in Line

Отегчавате ли се, когато трябва да чакате в банката, на някоя каса или при данъчните? Точно това е специалността на Джовани Кафаро. Четиридесетгодишният италианец, който загубил работата си като маркетингов директор в текстилна фабрика, реши да се впусне в нова авантюра.

Срещу 10 евро на час, „справедлива“ цена по неговите думи, Джовани Кафаро предлага на своите сънародници да се нареди на опашка вместо тях.

Безработен италианец създаде нова професия„Въпреки че изпратих повече от 500 CV, не ми предложиха никаква конкретна възможност“, разказва той за шестте си месеца като безработен. „Един ден, докато чаках на гишето на една административна служба, идеята ме осени“. Въпреки скептицизма на близките си, Джовани Кафаро започнал да обикаля Милано в търсене на опашки, на които да предложи услугите си.

На разположение от понеделник до неделя, италианецът определя себе си като „уважаван и сериозен специалист“, съобщава Point.fr. Дипломиран специалист по връзки с обществеността, той предлага на клиентите си да напазарува вместо тях, да шофира в задръстванията или да попълни документите им банката.

Разбира се, с най-голямо търсене се ползва основната му дейност: да чака на опашки, предвид че Италия е сред страните с голяма и тромава администрация, работата с която отнема време, понякога и цял ден. „Организиран, спокоен, търпелив и сърдечен“, Джовани Кафаро твърди, че познава напълно начина на работа на администрацията и изпитва истинско удоволствие да помага на хората.

При това той е амбициозен предприемач, който се надява да наложи услугата си както в Италия, така и в чужбина.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>