7 причини кантарът да не мърда надолу

Когато повечето хора решат да отслабват и започнат хранителен режим и тренировки за тази цел мислят, че задължително ще получат желания резултат, но в някои случаи това не се получава. Хората трябва да знаят, че комбинацията от правилно хранене и физически тренировки не е достатъчна, за да достигнете до желаното тегло. Ето и някои причини, които могат да ви спъват до достигането на идеалното тегло.

Не тренирате достатъчно

Много хора имат навика да си мислят, че по време на тренировки горят много калории, но това много зависи от продължителността на тренировката, от нейната интензивност и от вида упражнения, които правите. Повече калории се горят при тичане и аеробика. При плуването и карането на колело не се горят толкова калории, защото напрежението върху тялото не е толкова голямо.

Не спите достатъчно

Много проучвания свързват недоспиването с покачване на теглото и прием на по- големи количества храна. В едно проучване учените са установили, че хората, които не спят достатъчно през нощта приемат 500 калории повече от тези, които спят достатъчно. По време на сън се произвеждат редица хормони и недоспиването може да повлияе на нормалното секретиране на тези хормони. Тази промяна в хормоналния баланс на организма също може да повлияе негативно на вашите планове за отслабване.

Прекалено сте стресирани

Проучване проведено в Университета Питсбърг е установило, че стресът води до покачване на теглото, особено при жените. Често жените имат навика да се справят със стресовите ситуации с прием на любими и не дотолкова здравословни храни. Опитайте се да намерите други начини, с които да се справяте със стресовите ситуации и да замените нездравословните храни с друг по-здравословен навик.

Пропускате хранене

Пропускането на хранене може да доведе до преяждане по-късно през деня и похапване на нездравословни храни. Много хора правят тази грешка в желанието си да отслабнат, но това в повечето случаи води до прием на повече от нужните калории. Учените са установили, че след 72 часа на недостатъчен прием на храна тялото намаля горенето на калории до минимум и започва да съхранява мазнини.

Пиете неправилните напитки

Много хора забравят, че напитките, които приемаме също съдържат калории и могат да окажат влияние на нашата диета. В една бутилка сода се съдържат 150 калории, в една бутилка портокалов сок без добавена захар има приблизително 200 калории. Приемът на три такива напитки дневно за седмица добавя 3500 калории към вашия калориен прием или точно единият килограм, който не успявате да свалите.

Отпускате се през уикенда

Много хора правят грешката да нарушат диетата си през уикенда, когато прекарват повече време с близките си и изкушенията стават много повече. Опитайте се да спазвате диетата си и през почивните дни, дори и ако сте на ресторант с приятели или майка ви е сготвила любимото ви ястие. Приемът на повече от нужното калории през уикенда ще повлияе на диетичния ви режим за цялата седмица и най-вероятно няма да успеете да постигнете желаната цел.

Нямате търпение да постигнете целта си

Отслабването е бавен процес и хората трябва да са запознати с този факт. Помнете, че половин килограм се равнява на приблизително 3500 калории. Ако се нуждаете от 2500 калории, за да поддържате своето тегло и искате да отслабнете трябва да намалите приема на калории до 2000 дневно и да се упражнявате по 30 минути дневно, за да видите резултат след време.

Източник: Arsmedica

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>