Те са еталон за стил, красота, изтънченост, чувстват се комфортно с бръчките си и най-вече – със свободата да живеят както си поискат. Няколко урока от тях.

francuzojki_krasiv_jivot111

Италианците имат свой израз за хубав живот – „долче вита“. При французойките това има съвсем друго изражение.

Когато се спомене за Франция, това извиква асоциация с красивите и елегантни французойки. Те са еталон за стил, красота, изтънченост на всяка възраст. Не се страхуват от възрастта и се чувстват комфортно със своите бръчки. И най-важното – чувстват се свободни да живеят както си искат и не плащат данък обществено мнение за това!

Как го правят? И не може ли да се поучим от тях?

Ето няколко ценни урока от книгата на Ребека Плантиер „Lessons From France: Eating, Fitness, Family“ („Уроци от Франция: храна, фитнес, семейство“). Те са опит да се разкрие тайната на френските дами за щастие.

Активен начин на живот означава активни до дълбока старост

francuzojki_krasiv_jivot2

francuzojki_krasiv_jivot4

Физическата активност е неразделна част от френската култура. Французите посвещават голяма част от свободното си време на пешеходен туризъм, плаване с лодки, игра на тенис, плуване, каране на ски и т. н.

Това е начин на живот, а активната им почивка се различава от това просто да лежат. Въпреки това французойките не прекаляват със спорта, но докато силите им позволяват правят леки физически активности, които да ги поддържат в добра форма.

Чувството за хумор е мощен антиоксидант

francuzojki_krasiv_jivot1

След една определена възраст жените започват да виждат в това някакъв край, създава се излишна драма. Характерно за французойките е, че те умеят да се забавляват, да се смеят, защото знаят, че смехът е онази формула, която ни прави красиви и ни помага да живеем по-дълго.

Вдъхновява ги Катрин Деньов - един от вечно младите символи за стил.

Вдъхновява ги Катрин Деньов – един от вечно младите символи за стил.

На всяка възраст може да носите дрехите, които харесвате, и които са ви удобни

Французойките се чувстват свободни да носят поли с дължина над коленете си, впити панталони, дори ако са в напреднала възраст. Правилото на добрия стил във Франция гласи, че никога не си твърде стар, за да не носиш това, което ти харесва и те кара да се чувстваш удобно.

francuzojki_krasiv_jivot6

Разбира се по-възрастните дами предпочитат класическите линии, но бутикови, които далеч не са скучни.

Добрата храна е религия

Френската кухня е една от най-изисканите, а французите определено знаят как да ѝ се насладят. Дамите в тази страна се хранят с малки порции, в ресторанти, кафенета, наслаждавайки се на всяка хапка, на хубаво вино и приятна компания. Това помага не само да се поддържа една добра форма, но и носи удовлетворение от живота.

С възрастта си позволяват повече, не по-малко

За французойките онзи момент, в който децата им вече са пораснали, по-самостоятелни и искат по-малко внимание е специален. Тогава те започват да се чувстват по-свободни да обърнат внимание на себе си.

Харчат повече пари за собствените си удоволствия, като пътувания, нов чифт скъпи обувки, нова чанта, козметични разкрасителни процедури и за всичко това не изпитват никакво угризение.

francuzojki_krasiv_jivot3

Социалният им живот става по-интересен с годините

За разлика от жените в някои други страни, които често предпочитат да си останат вкъщи пред телевизора, французойките, особено тези в големите градове, стават още по-активни, в сравнение с по-младите си години.

Активният социален живот има своите изисквания, като добра прическа и впечатляващ стил, страхотен парфюм. Всичко това кара тези дами да се чувстват секси, желани, щастливи.

francuzojki_krasiv_jivot5

За секса няма възрастови ограничения

За французите навършването на 40-годишна възраст е като започване на втора младост. Вече е постигнат някакъв успех в живота и е време човек да се наслаждава на красотата на възрастта, да прави любов без капка свян.

Виж още:

Грим: как да изглеждаме млади и красиви

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>