Ако чувстваш нещо подобно, не се терзай. Ето какво няма да ти се случва всеки ден, ако останеш да отглеждаш потомството, вместо да ходиш на работа.

ne_zavijdaj_naJenaSi

Това забавно послание е написано от жена до мъжа, чиято жена ”по цял ден си стои вкъщи с детето“, а не работи от сутрин до вечер като него. Когато ми завиждаш, моля те, имай предвид следното:

♦ Докато си на работа, не трябва да следиш непрекъснато колегата си, за да не напъха в устата си кламер, да не пълзи по масата и да не рисува по тапетите.

♦ Спокоен си, че колегата ти ще обядва, без да се налага да бършеш след него разлятата супа по пода. И не вярвам, че ще се опита да ти направи “Пффф” в лицето с пълната уста.

♦ Ако решите заедно да излезете в обедната си почивка, то колегата ти ще се облече сам и няма да се налага да напъхваш неспирно мърдащите му пръсти в ръкавиците, непослушните му крака в ботушите, а въртящата се наляво-надясно глава – в шапката.

♦ Ако излезете на улицата, едва ли колегата ти ще се пльосне в първата локва, защото нещо си го засегнал. Не вярвам и да се наложи да му переш дрехите след това.

♦ Ако по стечение на обстоятелсвата си отишъл до магазина с колегата си, той със сигурност няма да те врънка да му купиш всяко нещо, което се изпречи пред очите му, обещавайки, че ще си яде кашата и ще слуша. И няма да ти се наложи да измисляш 1 милион довода, за да избегнеш поредното купуване на безполезна играчка.

♦ Ако колегата ти се умори, няма да е нужно да го носиш на ръце обратно до офиса, докато той хленчи и размахва ръце и крака във всички посоки.

♦ На работа не ти се налага непрекъснато да правиш на колегата си забележки: ” Не си бъркай в носа!“, ” Не си трий ръцете в сакото!“, ” Не си смучи палеца!“. А дори и да прави всички тези неща, той си има майка, нека тя да се черви заради него!

Това съоръжение сигурно е измислено от мъж, който е разбрал, че да си вкъщи с детето далеч не е по-лесно.

Това съоръжение сигурно е измислено от мъж, който е разбрал, че да си вкъщи с детето далеч не е по-лесно.

 ♦ Едва ли колегите ти плачат често и без видима причина. Дори да е така, не си длъжен да ги успокояваш.

♦ В офиса не съществува явлението ” следобеден сън“. А ако го имаше, то ти сам би подремвал, вместо да приспиваш колегата си, люлеейки го на ръце, докато не се унесе в сладък сън.

♦ Не трябва да разтребваш разхвърляните от колегата ти из целия офис химикалки и листове.

♦ Твоят колега едва ли отговаря с НЕ на всяко твое предложение.

♦ Не трябва да му напомняш да се изпишка. Но дори да се заплесне и изпусне, не се налага ти да му чистиш.

♦Никой не те кара, като си свършиш работата, да почистиш целия офис и да сготвиш обед и вечеря за всички.

♦ И още: работата, това е мястото, от което можеш да си тръгнеш и да си отидеш ВКЪЩИ.

Излиза, че офисът много прилича на рай!

Така че на кого му е по-трудно – на мъжа, който работи, или на майката, която си стои вкъщи? Ако вземем предвид всичко, то жената с дете от 0 до 5 години работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, и то без право на отпуск!

Единственият, но много важен минус на работата е, че едва ли на колегата ти ще му хрумне да те прегърне през коленете, проникновено да те погледне в очите и нежно да ти каже: ” Ти си моята най-любима мама на света! “

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>