Работи, за да се развиваш, а не да се състезаваш. Слушай собствения си вътрешен глас, а не обърканите становища на всички останали. Ето 18 начина да блеснеш.

badi_veren_izbora111

Прави промени, не си търси извинения. Бъди мотивиран, не манипулиран. Работи, за да се развиваш, а не да се състезаваш. Слушай собствения си вътрешен глас, а не обърканите становища на всички останали.

Това е начинът да вдъхновиш останалите! Това е начинът, по който можеш да извлечеш максимума от себе си.

Ето още няколко идеи, с които да започнеш да вдъхновяваш всички около вас.

Бъди откровен и верен на себе си

В този откачен свят, който се опитва да те превърне в безличен като всички останали, намери куража да бъдеш себе си. Прегърни личността, криеща се в теб, която има идеи, сила и красота като никоя друга. Бъди човека, който знае какво иска – най-добрата версия на себе си. Най-важното е бъди искрен на себе си, ако не успяваш вложи цялото си сърце, за да успееш да го постигнеш.

Не, няма винаги да бъде лесно, защото когато става въпрос да живееш като човек, който е състрадателен, а не постоянно да съдиш и упрекваш другите хора, единственото предизвикателство, по-голямо от това да ходиш километри с чужди обувки, е да се научиш да ходиш цял живот с твои собствени и да се чувстваш уютно.

Придържай се към това, което обичаш

Вземи участие в нещо, в което вярваш. Това може да бъде всичко. Някои хора вземат активна роля в местния градски съвет, някои намират убежище в религията, някои се присъединяват към социални клубове, които защитават каузи, в които вярват, а трети откриват страст в работата си. Във всеки един от тези случаи психологическият резултат е една и същ. Те се занимават с нещо, в което силно вярват. Ангажираността им носи щастие и смисъл на живота им. Трудно е да не бъдеш запленен от някой, който прави всичко с много страст и влага цялото си сърце в нещата, които върши.

Покажи ентусиазма си

Страстта е нещо, което трябва си готов да покажеш, за да вдъхновиш останалите. Можеш да получиш голямо влияние само като публично изразиш позицията си по тема, която те вълнува. Изразяване на страстта е заразително, защото това буди любопитство у другите. Ще накараш хората да се питат защо обичаш толкова много, това което обичаш. Разбира се, някои от тях ще искат да отделят нужното време, за да разберат по-добре, това което кара теб да се движиш напред.

Изпъкни с това, което правиш

Хората често виждат това, което правиш повече, отколкото да слушат какво казваш. Бъди някой достоен за подражание. Повечето хора са вдъхновени от велики музиканти, писатели, художници, оратори, предприемачи, инженери, майки, бащи, спортисти и др. Има едно общо нещо между: те се отличават с това, което правят. Няма смисъл да правиш нещо, ако не го правиш както трябва. Отличи се в работата и изпъкни в твоите хобита. Изгради репутация за себе си, репутация на чвоек, който е постоянен в постигането на отлични резултати.

Фокусирай се върху изграждането на характера си

Грижи се повече за характера си, отколкото за репутацията си. Твоят характер всъщност показва кой си, докато репутацията ти е само това, което другите мислят, че си. Един наистина добър характер винаги блести и вдъхновява в дългосрочен план.

Грижи се за хората

Хората не се интересуват колко много знаеш, докато не разберат колко много те е грижа за тях.

Вдъхнови хората да дадат най-доброто от себе си

Ако хората знаят, че ние очакваме от тях големи постижения, те често ще прекрачват границата на собствените си възможности, за да отговорят на очакванията ни. Както Ралф Емерсон веднъж е казал: “Нашето основно желание е човекът, който ще ни вдъхновява, да бъде такъв, какъвто ние бихме могли да станем.” Ако хората знаят, че очакваме от тях велики неща, те са склонни да надскочат себе си, за да постигнат очакванията ни.

Бъди вдъхновяващ, предизвикай хората да полетят заедно с теб.

Бъди вдъхновяващ, предизвикай хората да полетят заедно с теб.

Бъди водач, като даваш личен пример

Прави това, което говориш, или в противен случай въобще недей да говориш. Отиди при хората и говори с тях. Бъди промяната, която искаш да видиш в света. Ако наистина искаш да вдъхновиш другите да направят нещо, то това “нещо” трябва да бъде една голяма част от живота ти. Не е задължително да бъдеш експерт в това нещо, но трябва да го правиш с голямо желание.

Кажи на глас, това което всички останали си мисля. – Хората сме свързани помежду си по много начининай-важните, от които, са нашите мисли. От страх или срам много от хората се колебаят да изразят на глас мислите си. Ако поемеш риска и започнеш да казваш неща, които другите се сдържат ще се превърнеш в звеното, което обединява хората.

Създай условия на хората да се чувстват комфортно в кожата си

Хората рядко ще си спомнят какво си направил, но винаги ще помнят как си ги накарал да се чувстват. Започни да търсиш в хората това, което ти харесва, и го сподели с тях. Излез от пътя на личното признание и направи комплимент на хората, които се опитват и полагат усилия да се развиват. Както казва Гьоте: „Отнасяй се с човека, както той изглежда и това ще го направи по-лош. Но отнасяйки се с човека по начина, по който той има потенциал да бъде, това ще го направи такъв какъвто трябва да стане.”

Помогни на хората да си стъпят на краката

Вместо да съдиш хората за тяхното минало, застани до тях и им помогни да се възсатновят за бъдещето си. В живота получаваш това, което си заложил. Когато си внесъл светлина в живота на някой друг, ти също получаваш позитивизъм в живота си. Направи нещо, което е по-велико от теб – нещо, което ще помогне на друг да стане щастлив или да страда по-малко. Всеки оценява неочакваната подкрепа и тези които са му я дали.

Да си водач означава първо да помогнеш на другите.

Да си водач означава първо да помогнеш на другите.

Споделяй с хората успехите и неуспехите си

Когато можеш, бъди източник на за хората около теб, не се колебай. Ако имаш достъп до важна информация не я крий,  сподели я открито с останалите. Имаш да споделяш повече, отколкото предполагаш. Изрови от богатия си опит в живота и сподели твоята мъдрост от твоята уникална гледна точка. Бъди уязвим. Бъди готов да споделиш твоите неуспехи, както и твоите успехи. Това ще накара останалите да се свържат с теб. Те ще разберат, че не са единствените, които трябва да се справят с разни предизвикателства.

badi_veren_izbora2Запази самообладание в напрегнати ситуации

Това, което правиш в напрегната ситуация до голяма степен е показателно за твоите лимити. Хората забелязват до каква степен напрежението и социалния дискомфорт ескалират преди да загубиш контрол над себе си и ситуацията. Президентът Обама, който често излъчва спокойствие и увереност, веднъж се пошегува със себе си на реч в Белия дом: “В следващите 100 дни, сериозно ще обмисля възможността да загубя контрол.” Това очевидно го направи да изглежда още по-спокоен. В края на деня: да запазвате самообладание в напрегнати ситуации ще покаже на хората, че имате нерви от стомана – това е черта на характера, която много хора харесват.

Фокусирай се върху позитивното

Бъди щастлив с това, което си днес и позволи на твоят позитивизъм да те вдъхнови за пътуването ти в утрешния ден. Всичко, което се в живота ти не е нито хубаво, нито лошо. Всичко зависи от твоята гледна точка. И без значение как изглежда накрая всичко свършва както трябва. Или ще спечелиш или ще научиш нещо ново. Така че остани позитивен, радвай се на добрите неща, които ти се случват, и се учи от останалите. Твоят позитивен дух ще вдъхнови тези около теб.

Спазвай си обещанията и казвай истината

Вдъхновявай хората със своята надеждност и отдаденост на истината. Ако кажеш нещо, че ще направиш нещо, НАПРАВИ ГО! Ако кажеш, че ще бъдеш някъде, БЪДИ ТАМ! Ако кажеш, че чувстваш нещо, МИСЛИ ГО! Ако не можеш или не искаш, тогава НЕ ЛЪЖИ! Винаги е по-добре да казваш на хората истината от самото начало.

Слушай внимателно какво казват другите

Направи така че хората да се чувстват специални, и ги вдъхнови, показвайки им, че те са наистина специални. Погледът фиксиран, ушите настроени, мобилният телефон изключен. В светът, който се движи толкова бързо покрай нас, да намериш някой, който да те изслуша истински е винаги много високо ценено.

Бъди ясен и разбираем в общуването си

Неяснотите не вдъхновяват. Казвай това, което имаш предвид, имай предвид, това което казваш. Споделяй визията и идеите си достатъчно често с хората около теб. Също така не забравяй да поддържаш постоянно контакт очи в очи, когато общуваш. Това е една от най-очарователните форми на лично общуване.  Когато се осъществява правилно контактът очи в очи винаги дава една допълнителна доза близост в човешкото общуване, което спечелва внимание.

Комуникацията, глупако!

Комуникацията, глупако!

Бъди верен на хората, които го заслужават

Няма нищо по-вдъхновяващо от непоколебимата любов и отдаденост на двама души. Нещо повече – вярността в една дълготрайна интимна връзка създава здравословна основа за всичко друго, което правиш.

В крайна сметка всичко, което трябва да направиш, за да вдъхновиш всички около теб е да бъдеш себе си. Така че излизай смело напред и започни да вдъхновяваш другите хора с това кой си ти и как живееш живота си.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>