Според езотеричното познание има два типа болести. Едните са кармични и се раждаме с тях, а другите придобиваме заради дисбаланса в чувствата ни.

Хули Леонис

Някои хора дори не подозират колко важна е връзката между емоциите и физическото тяло. Често при лекарски преглед може да чуете фразата “Това ви е на нервна почва”, а всъщност да става въпрос за различни емоции. Тази информация ще ни помогне да разберем, че не винаги, дори по-рядко, причината за проблемите ни е физическа. В повечето случаи винаги трябва да се търси емоционална причина, пише в сайта www.huli-leonis.com. Информацията, която дава консултантът Хули Леонис, се отнася до позицията на слънцето в рождената ни карта т.е  зодията.

Овен. Чувството, което разболява Овена, най-често се нарича  гняв. То се свъзва  с отнемане на силата с чувството на самокритичност. Това са най-големите страхове на един Овен  – да бъде пренебрегант и да не се цени авторитетът му. Най-често това води до главоболие, страда главата, а когато кръвта „кипне”, се повишава и кръвното налягане.

emocii_zdrave5

“Мила” семейна картинка…

Телец. Някои разглеждат упоритостта като положително качество на Телците, но това именно е и качеството, което създава най-големите проблеми на хората от този знак. Упоритостта се свързва с проблеми със себеизразяването, като това води до блокажи в гърлото, където се складират недоизказаното, гневът и неприемането. От друга страна Телците често имат възпалени сливици, а това говори за  неспособност да се застъпите за себе си и за преглътнат гняв.

Близнаци. Трудно е да се живее само тук и сега. Вчера няма значение, защото мина, а утре е прекалено далече. Припряността и неистовостта са качествата, от които най-много страдат Близнаците. Това води до болести на нервна почва, проблеми с нервите, треперене на ръцете, псориазис, хронична хрема и т.н. Всичко това говори за едно недоверие, бързане,  спешност до полуда.

Рак. Това е майчинският знак, който се свързва с грижата. Когато обаче грижата е прекалена и задушаваща към близките, в такива моменти Раците често имат проблеми с гърдите/бюста. От друга страна Ракът е знак, който действа плахо и търси сигурното. Често страда от много опасения. Това се отразява на проблеми със стомаха –страх, ужас и неспособност за асмилиране на новото.

Лъв. Това е знакът, който се свързва със сърцето. Когато един Лъв пренебрегва сърцето си, когато е деспотичен, когато нещата, с които се занимава, не минават през сърцето му, когато липсват сърдечни неща в живота му, то именно този орган страда най-много. От друга страна, когато един Лъв загуби почва под краката си и не се чувства уверен, то най-често има проблеми в гърба и с гръбначния стълб.

Дева.  Това е знакът, който се свързва с физическото тяло. Затова можем да кажем, че Девите владеят добре качеството да пазят физическото си тяло. Качеството, което обаче им създава много проблеми, е именно  самокритичността, а тя е страх и тревога дали ще са перфектни и дали все пак някой ще види грешките им. Тъй като те сами си причиняват болестите, при тях болестите често са автоимунни.

emocii_zdrave6

Силата на позитивните емоции…

Везни. Това е знакът, които обича да споделя както хубавото, така и лошото. Често Везните прехвърлят отговорнотта на партньора до себе си, а след това изразяват неводолство, че нещата не са се получили така, както те са искали. Всичко това говори за много колебание и критичност, както и за разочарование. Най-засегнатият орган в тази ситуация са бъбреците.

Скорпион. Кактокто скорпионът в природата е способен да се самонарани, така и хората, родени под този знак, могат да го направят в реалния живот. Чувството, което най-често им вреди, е омразата. Зад нея обаче се корени опасението, че не ги бива достатъчно, че могат да бъдат изоставени и емоционално наранени. Всичко това води до едно своеобразно саморазрушение. При Скорпионите най-засегнати са половите органи при мъжете, както и яйчниците и матката при жените.

Стрелец. Знакът на крайностите, който се свързва с  липсата на мярка, бягството от чувствата, несигурността. При една продължителна емоционална несигурност Стелците са склонни да трупат килограми, които да ги предпазват и да им дават сигурност. Но те са склонни и на другата крайност – слабостта. Тя говори за липса на решитеност, за един  сцанерий „да, но”, който винаги ще даде светлина, защо нещо не може да се случи. Всичко това води до сериозни физически проблеми с килограмите и в двете посоки.

emocii_zdrave4

Козирог. Знакът на  закостенялостта и консерватизма често има основно проблеми с това да премахва от живота си ненужното: ненужните емоции, хора, мисли. Той задържа прекалено  много в себе си и това се отразява на отделителната му система. Затова някои представители на знака цял живот страдат от хроничен  запек, който не се влияе от никакви лекарства. Това говори именно за едно  трудно “пускане от живота” на каквото и да е било, емоционално складиране на ненужни неща, които са излишни и затлачват организма.

Водолей. Качеството, което създава най-големи проблеми при Водолеите, е бунтарството. То само по себе си се свързва с идеализъм и непримиримост. Често Водолеите имат проблеми с кръвта. Кръвта, от своя страна, представялва  енергията на тялото, която протича свободно. Затова, ако се наруши свободната воля на Водолея, той има проблеми с кръвта. Ако пък бъдат накарани да правят нещо насила, се активизира разрушителният нервен импулс, които може да засегне цялото тяло, както и психиката.

Риби. Разбира се, тук проблемите са силно емоционални. Емоциите се свързват с елемента вода. Той докарва на Рибите както подуване, така и задържане на вода в организма. Другото чувство, което много плаши Рибите, е усещането за самота. Много често при силно чувство на самота храната и алкохолът сдтават най-верни другари на Рибите. А това са двете неща, от които най-много се дебелее.

emocii_zdrave3

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>