Топ 12 на най-красивите и атрактивни плажове по света.

Уайтхевън, Австралия. blogspot.

Уайтхевън, Австралия. blogspot.

Често ли ви се случва да въздишате за райска ваканция край морето? Ако си представяте отпуската като безкраен безметежен плажен празник, сигурно си мечтаете за палмички, лазурно море и белоснежен пясък? Ето 12-те най-красиви плажа в света, които си заслужава да посетите поне веднъж в живота си.

1.Уайтхевън, Австралия

Уайтхевън Бийч е най-красивата 7-километрова брегова линия по протежението на остров Уитсъндей. Той получава световна известност заради снежнобелия си пясък. Този оттенък се дължи на наличието на чист силициев диоксид в състава му (98%).

wallpaperdownloader и pleasetakemeto.

wallpaperdownloader и pleasetakemeto.

2.Розовият плаж, Бахамите

interest-travel.

interest-travel.

aviasovet и primeline.

aviasovet и primeline.

Харбър Айлънд е едно от най-удивителните места на Бахамските острови. Необикновеният цвят на пясъка придават миниатюрните частици от раковините Фораминифери. Това са едноклетъчни организми, които обитават долните части на рифовете, под камъните и в пещерите на крайбрежното дъно на океана.

3.Плайя дел Амор — закътан плаж на остров Мариета в Мексико.

zanzathedog.

zanzathedog.

zmescience и mexico-travel.

zmescience и mexico-travel.

Ако го няма шумът на вълните, хората вероятно даже и не биха разбрали за скрития от очите плаж. Плайя дел Амор е разположен на няколко метра от крайбрежието на необитаемия остров Мариета. Много малко туристи се добират до там. Истински рай за любителите на уединението.

4.Плажът Наваджо, остров Закинт, Гърция

blogspot.

blogspot.

re-actor и wcdn.

re-actor и wcdn.

На гръцкия остров Закинт се намира един от най-прекрасните плажове в света. Някога там е претърпял корабокрушение корабът Панайотис, собственост на контрабандисти. Корабът и днес си лежи в дюните от бял пясък.

5.Ипанема, Рио де Жанейро, Бразилия

© David Jenkins.

© David Jenkins.

blogspot и stranymira.

blogspot и stranymira.

В Рио де Жанейро има 23 плажа с обща дължина 72 километра, но Ипанема е най-изисканият и най-елитният. Той е по протежението на богат район на бразилската столица и става любимо място на модерните сноби, които всеки ден играят на волейбол там или си правят джогинг по брега. С две думи, там ходят хората, които искат да огледат другите и да им се покажат.

6.Махо, Карибски острови

gnosis.

gnosis.

omskiteboarding и paperblog.

omskiteboarding и paperblog.

Добре дошли на Махо — един от най-необичайните плажове в света. Намира се на Карибите и на 300 км от Пуерто Рико. Почиващите на този остров не са привлечени от топлия пясък и синьото море. Там ходят любителите на силните усещания, тъй като буквално на 10-20 метра над плажа и туристите прелитат за кацане гигантски авио лайнери. Опасно, но и притегателно като магнит зрелище.

7.Стъкленият плаж, Калифорния, САЩ

fototelegraf.

fototelegraf.

pics2 и img-fotki.

pics2 и img-fotki.

Близо до градчето Форт Брег в Калифорния има интересен плаж, посипан с разноцветни стъкълца. В началото на XX век там е било градското сметище, след това през 1967 г. властите го закриват и в продължение на много години правят почистване на територията. Сега там няма боклук, но брегът е покрит с много ситни, изваяни от морските вълни стъклени камъчета.

8.Ботъм Бей, Барбадос

go2.travel.

go2.travel.

newjetsetters и visitbarbados.

newjetsetters и visitbarbados.

Ботъм Бей е най-добрият плаж на остров Барбадос. Каноничният пейзаж на това място е визитната картичка на страната.

9.Хайамс Бийч, Австралия

viralnews.

viralnews.

100travels и southcoastweddingblog.

100travels и southcoastweddingblog.

Hyams Beach, който се намира на 300 км от Сидни, е плажът с най-белоснежния пясък в света. Толкова е бял, че отдалече изглежда като бита сметана.

10.Плажът на остров Ваадху, Малдиви

masterok.

masterok.

dushata_v_moreto10-2

Има на планетата един плаж, който е особено красив през нощта. Планктонът, изхвърлен на плажа на остров Ваадху, оцветява брега с хиляди огньове. Явлението се обяснява с биолуминисценцията — химически процеси в организмите на животните, при които освободената енергия се отделя във вид на светлина. Сините светещи вълни сякаш отразяват звездите над Малдивите.

11.Грейс Бей, Карибските острови

aviasovet.

aviasovet.

dushata_v_moreto11-2

„Това е раят“ – възкликват туристите, които отиват там. Белият чист и прохладен ситен пясък просто мами да легнеш на него и да се печеш. Грейс Бей многократно е признаван за един от най-хубавите плажове в света.

12.Аквапарк Ocean Dome, остров Кюшу, Япония

photobucket

photobucket

cubeme и surfersvillage.

cubeme и surfersvillage.

Ако са ви омръзнали всякакви морски курорти и ви се иска нещо необикновено, може да посетите Ocean Dome. Плажове от бял пясък, океан с изкуствена вълна за сърфинг, водни каскади, пързалки и атракциони, басейни с хидромасаж и спа процедури, тропическа растителност, ярки екзотични шоу програми всеки ден – всичко там е създадено за един пълноценен и разнообразен отдих.

Виж още:

В следващия живот ме заселете на остров

Топ плажове: изборът на летния номад

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>