Забравете мускулестите брадати мъжкари с перфектна фигура, дойде времето на интелигентните сапиосексуални господа.

young brown-haired man wearing glasses

Забравете за мускулестите брадати мъже с перфектна фигура, времето на „лъмбърсексуалния тип“ отмина, за да даде път на новата мода – сапиосексуалните. Новата тенденция е в абсолютен противовес на доскорошната мания – те не само не посещават фитнеса и рядко спортуват, а разчитат на съвсем друго предимство – интелигентността си.

Сапиосексуалният мъж е магнит за дамите най-вече с умствения си капацитет и безбройните си познания в най-различни области, което логично обяснява и определението „индивид, привлекателен заради умствения си капацитет“ (думата идва от латинското sapio – в превод „умен и разсъдлив“).

sapio-man

sapio-man2

Тенденцията се наблюдава все по-често и в социалните мрежи като Фейсбук например, в които много хора открито изтъкват сапиосексуалността си, като вместо да публикуват селфита със загорялата си фигура, предпочитат да влизат в задълбочени обсъждания на редица теми. Именно тази демонстрация на интелигентно превъзходство кара много представителки на нежния пол да мечтаят за сексуална връзка точно с подобен тип мъже, съобщава Inlife.bg.

Любопитно е, че още през 2014 г. немският „Билд“ предрече настъпването на новия еталон за сексапил. Тогава изданието написа, че думата „сапиосексуалност“ трябва да е позната за всички, тъй като много скоро ще е на дневен ред. „Това е нова дума за привлекателност на интелекта – когато хората установяват, че събеседникът им е толкова умен, че е направо секси„, беше точният цитат.

Разбира се, това съвсем не означава, че самоуверените и силни мъже вече са лишени от своя чар, но пък нищо не пречи вместо със сила и размах, да се опитвате да действате с разсъдливост и ум. Защото добрият външен вид никога не е излишен, но когато е в комбинация с не по-малко впечатляващ интелект, трудно някоя жена би могла да устои.

Мъжът с книга е секси.

Мъжът с книга е секси.

Виж още:

Сапиосексуалност – влечението на интелекта

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>