Живеем във времена, в които истинските и романтични срещи вече са мит. Няма излишни срещи, а просто консумация, в утробата на която се крие страх.

pazar_platta

Yana_Dimitrova

Яна Димитрова.

Яна Димитрова

Онова чувство да седиш вкъщи и да чакаш да ти звънне любимият по домашния телефон или пък да си проверяваш пощенската кутия във входа с надеждата, че можеш да откриеш някое любовно писмо или картичка от обожател.

Това чувство е вече само в миналото. Във филмите и сърцата на дамите, успели да го изживеят. Тези, които не са го изживели – жалко. Пропуснали сте нещо истинско. Нещо, което идва от сърцето. В което влагаш душата си, без да му мислиш. Просто чувстваш. Нещата са били едни такива прости и и истински – искаш да видиш твоята любима и отиваш пред тях и започваш да мяташ камъчета по прозореца, докато не се покаже.

В днешно време единственото нещо, което ще метнеш, е “едно око”, за да видиш пак снимката на онова „кисело момиче“ с нацупена физиономия и изящни форми, в каталога за “плът”.

Да. Не е като „едно време“. В днешно време всичко е различно, начинът, по който те канят на среща, срещата, животът след срещата. Хората са просто различни. Влизат в пространството на безкрайните възможности и избират. Избират да консумират.

„Добре дошли на пазара на плътта“ – това гласи табелката на входа. Указанията за употреба са следните: без романтика, без телефонни обаждания, без излишни срещи, без отговорност и без душевност. Има просто консумация, в утробата на която се крие страх.

Страх от това, че може да откриеш нещо истинско измежду всички експонати на поточната линия. А в днешно време кой иска нещо истинско? Всичко е прекрасно и приключва с “две чудесни срещи и една добра консумация на плът”.

Ако си очаквала нещо повече, тогава излез.

Излез от пространството на безкрайните възможности, излез навън и поеми по пътя в търсенето на онзи архетип от миналото, с надеждата, че негови представители все още съществуват и в това време.

Източник: За мен – издание на ГЛОУ

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>