Студентката Гергана Иванова прослави родината си, като се яви на връчването на дипломите в университета в Абърдийн с национален костюм.

Гергана на дипломирането си. Стопкадри: BTV.

Млада дама от Берковица се дипломира в един от най-добрите световни университети, облечена в тога и българска носия.

Тя е сред почетните възпитаници на гимназия „Доктор Иван Панов“. Четири години след напускане на родното училище и съвсем скоро, след като се дипломира, тя се завръща отново в класната стая, съобщава bTV. „Тя има поставени цели и си ги следва, и работи много за това“, каза Румян Горков, директор на гимназията, в която е учила Гергана.

В Шотландия младата българка завършва международни отношения и лингвистика. До последно е пазила в тайна идеята си да се яви на дипломирането в народна носия.

gergana-nosija2

„Имах план, представях си как се явявам в тези дрехи и всички ме питат за тях, а аз им разказвам за България“, спомня си Гергана.

Така и става. Оригиналният български костюм предизвиква фурор сред всички присъстващи – приятели, колеги, техните родители, преподаватели. Много чуденци пожелават да се снимат с нея.

Гергана ще се върне в Абърдийн, но само за година. После има възможност да избере между 4 други университета къде да учи по специалността „медии и комуникации“.

gergana-nosija3

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>