Мобилен хотел набира популярност в Швеция. Гостите му могат да бъдат настанени от почти всяка скандинавска локация.

© lookt.ru.

© lookt.ru.

В Швеция набира популярност първият в света мобилен хотел, който отговаря на повикването на клиентите, за да ги подслони, информира в. „Дейли мейл”, цитиран от БТА.

Хотелът на колела представлява фургон, елегантно оборудван като стая, с площ от 18 квадратни метра.

Гостите му могат да бъдат настанени от почти всяка скандинавска локация. Новата услуга се казва „Scandic на повикване” на името на известната шведска хотелска верига.

Досега фургонът се е установявал в центъра на Стокхолм, в Трондхайм в централна Норвегия, на южното шведско крайбрежие и край езеро във Финландия.

Нощувката струва 347 долара. Това е в скалата между средните и високите цени за хотелска стая, като се имат предвид тарифите в Стокхолм. Контейнерът предоставя спалня, баня и тоалетна и малка веранда с изглед. Мобилният хотел може да се включи към местното електрическо захранване, но ако няма такова, използва свой генератор.

“Нещо като Drink & Drive, коментираха българите в социалните мрежи. Напиваш се зверски и вместо да се прибираш вкъщи и да те тормозят защо си се подредил така, викаш си хотелчето където си, пренощуваш и на сутринта се прибираш свеж вкъщи.”

Извън шегата, мобилният хотел може да е в помощ и на хора, закъсали на път, или просто намерили красиво кътче на място, откъснато от света, където искат да поостанат.

Хотелът е пристигнал… © AР.

Спалнята. © АР.

Дневната. © АР.

Интериорът изглежда доста по-приятно от много стационални хотели. © АР.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>