Бразилските момичета Лара и Мара са само на 11 години, а вече покориха света на модата с необикновената си външност.

Не е задължително да си ярък, за да те забележат и запомнят. Това доказват още веднъж очарователните близначки, албиноси, които, по всичко личи, скоро ще преобърнат света на модата.

Лара и Мара Бавар по нищо не приличат на типичните модели във фешън индустрията. Тези 11-годишни близначки, живеещи в Сао Паулу, Бразилия, имат бяла кожа и коса, макар че родителите им са родени в Гвинея Бисау.

Необичайният вид на Мара и Лара е вследствие на албинизъм – пълно отсъствие на пигмента меланин. Албинизмът се среща едва на един от 17 000 случая, а в бразилското семейство Бавар се раждат едновременно две деца албиноси – близнаците Лара и Мара.

През 2016 г. близначките привличат вниманието на швейцарския фотограф Виничиус Терранова, който днес живее в Сао Паулу. Заедно те създават проекта Flores Raras (“Редки цветя” ). Във фотосесията участва и сестрата на близнаците Шейла. За разлика от Лара и Мара при нея няма албинизъм. По такъв начин фотографът е искал да покаже колко разнообразна може да бъде красотата на човека.

Арт проектът “Редки цветя”:

 

“За пръв път видях момичетата на видео. Те бяха невероятно красиви и талантливи и аз моментално поисках да работя с тях. Те са много самоуверени, добре образовани и умеят да работят“, казва фотографът.

Сега Мара, Лара и Шейла работят като фотомодели за такива брандове като Nike, Insanis и Bazaar Kids. Да не говорим, че в Instagram имат 21 хиляди последователи.

“Харесва ни цветът на нашата кожа, коси и очи. Според нас да си албинос е красиво“, казват близначките пред бразилските медии.

Виж още: Парадоксът на близнаците

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>