Една инстаграм изповед на бивше момиче, което от детството си мечтае да се превърне в момче, и успява – с много усилия и воля.

Вероятно всеки от нас знае поне един случай на мъж, който се чувства жена и минава през куп операции, за да бъде себе си. Обратният вариант обаче – жена да се превърне в мъж, се среща много по-рядко, или поне за това не се говори открито.

Мъж, роден в женско тяло, се превърна в събитие в социалните мрежи, след като откровено разказа в своя инстаграм акаунт какво му е коствало да мине през процеса на трансформация. Смята, че транссексуалните хора демонстрират външните признаци за принадлежност към другия пол преди да приключат със смяната на пола.

Музикантът Джейми Уилсън е преминал през трансформацията от жена в мъж, но повечето хора, които са го виждали, не биха казали, че през първите 18 години от живота си е бил от нежния пол. „Не съдете за книгата по корицата. Публикувам тази снимка, за да покажа, че не всички демонстрират признаци на транссексуалност“, пише Джейми в своя инстаграм.

Сред снимките на неговата страница има много колажи с фотографии „преди“ и „след“. Отляво ни гледа симпатична дългокоса девойка, а отдясно – истински млад мъж без каквито и да било признаци за женственост.

„Когато приключих с трансформацията, хората не можеха да повярват, че съм мъж, заради моята „женствена“ външност в продължение на 18 години. Защо публикувам сравнението? Защото искам всички да видят, че няма значение кой как изглежда… Ако човек притежава достатъчно кураж да заяви, че е трансджендър, гей, бисексуален или нещо подобно, моля, повярвайте му и до подкрепете, защото стереотипите трябва да се разбиват“, смята Джейми.

Той без никакво притеснение разказва за етапите на своето преобразяване. В миналото е бил изящна блондинка, а сега си пуска брада и мустаци.

Налага му се да преживее и операция по отстраняване на млечните жлези. „Не обичам да позирам, но мисля, че е важно да споделя това. Моля, не ме докладвайте на модераторите заради този пост, той е с образователна цел“, е написал Джейми под снимката си.

Джейми споделя, че до трансформацията си налагал да изглежда женствено, защото смятал, че на околните трябва да им е приятно да го гледат.

„Вече мина година, откакто приемам тестостерон! Това е лудо приключение, но разбрах много неща за себе си, и това е чудесно – най-после да имаш възможността да бъдеш себе си. Загубих семейството си и голяма част от приятелите си, откакто започнах с трансформацията, но в процеса разбрах и на кого наистина не съм безразличен. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха и ободряваха в Instagram. Сега всички вие сте моето семейство! Готов съм да отговоря на всеки, който искат да ми зададе въпроси или просто да сподели нещо с някого“.

Във фейсбук страницата си Джейми сподели, че всички роднини се отказват от него, когато той заявява, че е мъж. Казва, че това е най-лошият му ден в живота и много му липсва семейството и това, че родителите му много са се гордеели със своята дъщеря преди това.

Но това, което не липсва на Джейми, са безсънните нощи, когато се е борил с чувствата си, да чака всички да излязат от къщи, за да облече мъжки дрехи и да скрие дългите си коси под шапка. Не ми липсва и безкрайната игра на криеница.

„Ако ме погледне човек, сигурно не съм най-силният, висок и красив мъж… Но знаете ли кой съм? Най-накрая станах себе си и това е много приятно“.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>