Страстта да драскаме популярно цинично трибуквие по стените на древни паметници не е само български патент. Топ 10 на най-глупавите туристически постъпки.

Страстта да оставяме байганювски следи, като драскаме една популярна трибуквена цинична дума по стените на древни паметници, не е само български патент. Двойка американски туристи стана световно известна, след като надраска инициалите си на камъните на Колизеума в Рим. Но това далеч не е най-глупавото занимание, с което са станали печално известни туристите по света. Ето топ 10 на най-глупавите постъпки.

1. Отвлекли Дирк

През 2012 г. двама британски туристи са били арестувани затова, че са проникнали в парк за отдих в Австралия и са отвлекли пингвина Дирк. Освен това са плавали с делфините и са изпразнили бутилка с пожарогасител направо в аквариума с акулата.

2. Откраднали лама

gluposti_turisti2

Преди три години група тийнейджъри са арестувани за кражба на лама от покрития цирк в Бордо, и за опит да я карат с трамвай.

3. Голо селфи в Камбоджа

gluposti_turisti3

Две американки са били депортирани от Камбоджа през февруари 2015 г., след като са се снимали разголени вътре в свещените храмове в храмовия комплекс Ангкор Ват.

4.Откраднал си ухо от статуя

gluposti_turisti4

През 2008 г. финландски турист е арестуван по подозрението за опит за кражба на ухото на една от известните статуи на Великденския остров (островно владение на Чили в Тихия океан). Възмутен от това неуважение, губернаторът на острова поискал да се отреже ухото на финландския нарушител на реда, но до тази кървава развръзка не се стигнало.

5. Драскал си по стените на древен храм

gluposti_turisti5

15-годишен китаец прекарал в рев цяла нощ, когато го обвинили, че е надраскал името си на стената на храма на Аменхотеп III в Луксор, Египет, през 2013 г. Надписът на стената гласял: „Тук беше Динг Дзинхао”.

6. Отчупил си пръстче от древна скулптура

gluposti_turisti6

55-годишен хирург от щата Кънектикът, САЩ, случайно отчупва пръста на мраморна статуя от XIV век в Museo dell’Opera del Duomo във Флоренция през 2013 г., но се разминава без последствия.

7. Той ме ухапа!

gluposti_turisti7

Британски турист е арестуван в испанския курорт Магалуф през лятото на 2014-а, след като по време на разходка по брега се опитвал да хапе минаващите хора.За случай изданието Daily Mail съобщава, че по-късно туристът си признава, че е бил под влиянието на поетата голяма доза наркотици.

8. Хванал за гръдта… египетска статуя

gluposti_turisti8

Куратори от Британския музей са били принудени да наредят голяма част от експонатите си зад стъклени витрини през 2006 г., тъй като туристите постоянно ги пипали, а група ученици хванали за грудта стара египетска царица на 3 500години.

9. Покатерил се на Бруклинския мост

gluposti_turisti9

През ноември 2014 г. френски турист е арестуван в Ню Йорк, след като е направил опит да се покатери на Бруклинския мост, висок 84 м, с намерението да направи “страхотни снимки“.

10. Заспал на конвейера

gluposti_turisti10

През 2012 г. норвежки турист, по всяка вероятно пиян, се вози на лентата на конвейера на летището в Рим. Обясненията били, че през нощта човекът се покатерил на спрелия конвейер и заспал. А когато конвейерът е започнал отново да се движи, норвежецът се возил насам-натам, докато не го намерили служителите.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>