Предстоят кастинги за културните проекти на диригента Йордан Камджалов – GENESIS ORCHESTRA и „Музикална лаборатория за Човека“.

Фондация „Йордан Камджалов” подпомага млади български музикални дарования, провеждайки ежегоден конкурс. Създава и разработва концептуални проекти за обогатяване и развитие на културното пространство, като „Музикална лаборатория за Човека“ и GENESIS ORCHESTRA. Целта на фондацията е да допринася за колосалния потенциал на българската култура.

Кой е Йордан Камджалов?

Когато българинът печели наградата на критиката на 24-ия Музикален фестивал на Централна Европа, го определят като “най-перспективния млад диригент в света”. По сила на въздействието го сравняват с Джони Деп в киното (на когото прилича и визуално) и на Роналдо във футбола. “Камджалов притежава силата и устойчивостта да държи нещата под контрол, както Роналдо на терена”, пише немската преса.

Той самият повече се радва на сравнението с гениалния диригент от края на XIX век Артуро Тосканини, прочут със своя перфекционизъм, музикален слух, внимание към детайлите и фотографска памет.

Йордан Камджалов е обожаван и един от най-желаните диригенти на 4 континента, и навсякъде е придружаван със суперлативи – “гениален”, “извънземен”, “разтърсващ”, “магьосник”. Под вълшебната му палка са свирили над 60 оркестъра в повече от 20 страни. Работи на 5 езика – английски, немски, италиански, руски и български.

От години обира овациите на световните сцени в Лондон, Цюрих, Люцерн, Бон, Берлин, Париж, Тоскана, Бостън, Ню Йорк, Хамбург, Хелзинки, Базел, Сингапур, Токио… Има десетки международни награди и отличия.

… и още за него: Планета с името Камджалов

Ако сте млади български музикални дарования, станете част от вселената “Камджалов”. Включете се в някой от културните проекти на фондация “Йордан Камджалов”. Ето къде може да участвате:

Имате шанс да станете част от ансамбъла на „Музикална лаборатория за Човека“

Сн. Стоян Янчев.

Артистичен директор – Йордан Камджалов

Безпрецедентният ансамбъл на Музикална лаборатория за Човека дава шанс на особено креативни личности, както в музикално, така и в артистично отношение, да се присъединят към един състав, творящ в зона на върхова лична отговорност, рискова свобода и привилегията да бъдеш себе си.

Записване на: muzikalnalaboratoria@gmail.com

Прослушванията за музиканти, певци и артисти ще се проведат на 9 и 10 септември в София. Записването е до 6 септември.

Станете част от GENESIS ORCHESTRA

Сн. Стоян Янчев.

GENESIS ORCHESTRA е център на една от най-идейните и иновативни културни платформи в страната. Кастингът е отворен за вдъхновени български професионални инструменталисти от всички групи.

Запишете се на orchestra.genesis@gmail.com до 6.09.2017 г.

Станете част от хора на “Музикална лаборатория за Човека”

Сн. Стоян Янчев.

Хорът на Музикална лаборатория за Човека е една от най-оригиналните и креативни вокални платформи в страната. Формацията отваря врати за още високомотивирани и вдъхновени творчески личности. Добре дошли са всички гласове.

Запишете се за прослушване на muzikalnalaboratoria@gmail.com до 6.09.2017 г.

Станете част от ансамбъла на “Музикална лаборатория за Човека”

Безпрецедентният ансамбъл на Музикална лаборатория за Човека дава шанс на особено креативни личности както в музикално, така и в артистично отношение, да се присъединят към един състав, творящ в зона на върхова лична отговорност, рискова свобода и привилегията да бъдеш себе си.

Запишете се за прослушване на muzikalnalaboratoria@gmail.com до 6.09.2017 г.

Всички новини за предстоящите събития и кастинги на фондация “Йордан Камджалов” следете на Фейсбук страницата на фондацията.

Потопете се в магичния свят на Йордан Камджалов:

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>