Повечето хора не успяват, защото се концентрират върху незначителни неща и имат импотентни цели, които не ги вдъхновяват, казва Тони Робинс.

Неделя Щонова.

Неделя Щонова

Тони Робинс.

Определят американския бизнесмен, писател и филантроп Тони Робинс като световен гуру в областта на най-добрите техники за самоусъвършенстване. През годините до съветите на американеца са се допитвали редица световни знаменитости, сред които Бил Клинтън, Серена Уилиямс, Антъни Хопкинс, Дона Каран и др. Той е автор на много книги за самоусъвършенстване и провежда семинари по света под наслов „Освободи вътрешната си сила”.

Най-мотивиращите цитати на Робинс за живота, страховете, целите и успеха:

♦Дай на тези, които обичаш криле, за да летят!

♦Бъди повече. Прави повече. Давай повече.

♦Казват, че животът на някои хора е като птица, която понякога не се научава да лети. Това не е вярно. И е много тъжно. Всичко може да се промени. Повечето хора не успяват в живота, защото се концентрират върху незначителни неща и имат импотентни цели – това са цели, които не те вдъхновяват. Затова.

Не губи големия фокус и бъди грациозно целеустремен! Целеустремеността е будилникът на човешката воля. Плюс – масивно действие!

♦Нека си признаем. Да слезем малко на земята. Да приемем фактите. Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Но хората не успяват, защото им липсва Енергия! Енергия и нагласа да направиш от живота си шедьовър.

♦Повечето хора не успяват, защото не се провалят. От където и да падаш обаче, трябва грация – от Луната, от дървото, от лифта, та дори и когато отпадаш – от надпревара, турнир, състав, полуфинал, връзка или временно от житейската серия “Мастърс” – падай красиво. Губи достойно. Грацията, елегантността в емоцията и чувството за благодарност пестят много енергия. Съхраняват я. Бъди майстор. Дори когато падаш. Провалът е шанс. Истинска находка. Жизненоважен за успеха. Благодари му и давай напред! Овладей играта!

♦Ако правите това, което винаги сте правили, ще получавате това, което винаги сте получавали.

♦Повечето хора не успяват в живота и, защото се концентрират върху незначителни неща.

♦Повече от всичко вярвам в това, че нашите решения, а не условията на нашия живот, определят нашата съдба.

♦Пътят към успеха е предприемането на значими, целеустремени действия.

♦Една от причините много малко от нас да постигат това, което наистина искат, е фактът, че никога не се фокусираме върху целта си; никога не концентрираме силата си. Повечето хора се лутат в живота си и никога не решават да овладеят и усъвършенстват нещо специално.

♦Тайната на успеха е да научиш как да използваш болката и удоволствието, вместо болката и удоволствието да използват теб. Ако постигнеш това, ти ще контролираш живота си. В противен случай, животът ще контролира теб.

♦Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос… това дава смисъл на живота ни.

♦Провалът не съществува. Съществуват само резултатите.

♦Силата на личността е умението да се предприемат действия.

♦Нека страхът бъде ваш съветник, а не пазач в собствения ви затвор.

♦Единствените хора без проблеми са тези в гробищата.

♦Истинското решение се измерва с факта, че сте предприели ново действие. Ако няма действие, значи все още не сте взели решение.

♦Хората не са мързеливи. Те просто имат импотентни цели; това са цели, които не ги вдъхновяват.

♦Успехът е да правиш това, което искаш, когато искаш, където искаш, с когото искаш, колкото поискаш.

♦Срещата на добрата подготовка с възможността създава поколението, което ние наричаме „успех”.

♦Качеството на нашия живот е качеството на нашите връзки с околните.

♦Това, което можем или не можем, това, което считаме за възможно или невъзможно, рядко е функция на истинските ни способности. Това по-скоро е функция на човека, за който се смятаме.

♦Нещата не притежават смисъл. Ние сме тези, които придават смисъл на нещата.

♦Целеустремеността е будилникът на човешката воля.

♦Веднъж овладели времето, ще разберете колко истина има в твърдението, че повечето хора надценяват това, което смятат, че могат да постигнат за година – и подценяват това, което смятат, че могат да постигнат за десетилетие.

Николай Хайтов пък казва:

Крила имат само тия, дето сърце им иска да лети…

Идеята, част от цитатите и снимките са от фейсбук профила на д-р Неделя Щонова.

Виж още:

Неделя Щонова: дух, по-силен от плътта

Радо, ламята и златната ябълка

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>