Този сезон се завръща матовостта с нейните сатенени и кадифени оттенъци – опушени сенки и ненатраващо се червило, съветва топгримьорът Кирил Чалъков.

esenen_grim3

Диляна Попова в характерен за есента официален грим на фатална жена.

През есента на 2014 г. всички цветове са приглушени. Това са модните тенденции при грима, каза пред „Преса“ Кирил Чалъков – майсторът, работил върху лицата на Парис Хилтън, Ел Макферсън, Енджи Евърхарт и всички български известни красавици.

Дори да използвате жълто като тоалет или като екзотична сянка на окото, то е приглушено и по-скоро напомня горчица, отколкото онова слънчево или патешко жълто, с което свързвате летните месеци. Червеното също е убито и е по-скоро кадифено бордо, отколкото доматено.

esenen_grim

Райна Караянева показва чист грим с акцент върху влажността на тена, блясъка на устните и дори самите сенки са метални и блестящи.

За този сезон са актуални по-наситените цветове, независимо дали става дума за сенки, червило или дреха – защото те са свързани. През есента властват нюансите на черно, орехово кафяво, сиво-кафяво, петролено зелено, бронзово.

Независимо от модата има няколко основни правила за елегантност. Едно от тях е доброто съчетаване на цвета на косата с цвета на очите, с тена, бижутата и тоалета. Всички те трябва да са в хармония, за да ви възприемат като стилна дама.

Забележителен акцент на сезона е перфектният тен. Тъй като цветовете не са така изявени, голямо внимание се обръща на съвършеното лице. Пред последните две години на мода беше сочният, влажен, блестящ тен.

esenen_grim2

Олга Модева демонстрира напълно матиран и кадифен тен, устните са в матово люляково, очите са подчертани в опушено синьо-кафяво и пепел от рози, който е много характерен есенен цвят.

През тази есен се завръща матовостта с нейните сатенени и кадифени оттенъци. Блясъкът все още не отстъпва позициите си, но матовият тен настъпва уверено. Затова този сезон можете да изберете дали да бъдете блестяща и сочна и така да акцентирате върху красотата на кожата. Или пък да бъдете матова и кадифена дори и на устните“, предлага алтернатива Чалъков.

След дълго господство на лъскавите и сочни червила през тази есен много от големите производители на декоративна козметика предлагат нови кадифени версии.

esenen_grim5

Кирил Чалъков с Парис Хилтън.

„Гримът за официални и специални поводи е по-силен и по-дързък. При него може да използвате определени елементи като по-изразена очна линия, която продължава да бъде модерна, матово червено червило – един от актуалните за този сезон цветове. А ако блясъкът продължава да ви влече, може да добавите модерните метализирани сенки в приглушени цветове. Те се поставят върху клепачите и когато притваряте очи, се получава ефектна метална рефлексия, което е запомнящ се елемент. Блясъкът е възможен, но по-скоро в сенките, отколкото в устните и тена“, допълни за празничния грим Чалъков.

Според него при модата има цикличност, елементите се редуват. Все още не може да се каже, че блясъкът си е отишъл напълно. Той и в периоди на най-матови нюанси винаги е успял да оцелее, защото много дами му остават верни независимо от модата.

Източник: Преса

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>