Най-големият цветен парк в света е изграден буквално за 2 години насред пустинята върху 6,7 хектара земя и с 45 милиона растения.

Дубай — този град-чудо на Обединените Арабски Емирства, се слави не само с модернистичните си хотели, но и с грандиозните си архитектурни проекти. Един от тях е Градината на чудесата или Вълшебната градина. Създадена е буквално за две години на мястото на безлюдна пустиня. Неслучайно хората, които вече са видели тази красота, са нарекли парка „Осмото чудо на света“, което човек задължително трябва да види до края на живота си.

Вълшебната градина в Дубай (Dubai Miracle Garden) е най-впечатляващата и голяма градина в света с приблизително 45 милиона цветя, разположени на 72 кв. км площ. Това приказно място разкрива пред очите на гостите си величествени хоризонтални и вертикални цветови гледки. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив.

Градината представя разнообразие от цветя, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други.

Флоралните мотиви се сменят всеки сезон, така че завърналите се посетители да изпитат напълно ново изживяване. Дубай се стреми да привлече милиони туристи всяка година, като голяма част от тях изкушава с цветните градини.

Чудната градина в Дубай е проектирана от Akar Landscaping и Agriculture Co. Това е същата компания, която построява и градината Al Ain Paradise край Оманската граница, която се състои от 10 милиона цветя и чийто размер може да бъде сравнен с четири футболни игрища.

Мащабът на Dubai Miracle Garden е впечатляващ и е трудно да си го представиш, но красотата на цветята в Дубайската градина може да се долови от тези снимки:

От цветя са издигнати стени, пирамиди и кули.

За украшение е използвана главно петуния. Композициите са допълнени от здравец, колеус, невен и много други растения.

© gormenizlazimdotcom.

Паркът е бил открит на 14 февруари 2013 г., Деня на влюбените, затова мястото вече е популярно и сред влюбените двойки и семействата.

© milliwall.

За да се предпази това чудо от суровите атмосферни условия, по целия му периметър са засадени дървета, които да спират студените ветрове и течения.

© crazyyetwise.

© 99roots.

Паркът е вписан в Книгата на рекордите Гинес заради стената си от цветя, висока 3 м и дълга 800 м.

© set-travel.

© trilliummaintenanceservices.

Тук са монтирани и различни инсталации, например станалите любими в много европейски столици чадъри.

© mtdata.

© mtdata.

© mypage.

Цветната палитра на парка е съставена от 60 различни цвята и оттенъците им. За поливане се използва капкова система от сточни води. С този метод се прави икономия на вода и електроенергия.

© mtdata.

Гордост на дизайнерите е и 10-метровата кула, която символизира единството на човека и природата.

© img-fotki.

© sandierpastures.

С всяка година броят на растенията в парка се увеличава. Създателите му постоянно измислят нещо ново и променят ландшафта.

© googleusercontent.

© povarenok.

© putevodim.

© pinimg.

Виж още: В Кордоба пролетта пълзи по стените

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>