Нетрадиционни провинциални места по света, където туристи не ходят, но показват истинския характер на държавата и са визитна картичка за стила ѝ.

neturisticheski-mesta111

Девъншир, Англия.

Знаменитите градове по света дават на туристите определени емоции. Ярките огньове на мегаполисите, калейдоскопът от забележителности, морето от развлечения… Но във всяка страна като в театъра непременно нещо важно остава зад кулисите.

Когато излезем от пределите на столицата,  откриваме за себе си обичаите на коренните жители, малки улички на красиви селища, необикновени постройки от минали векове, чудесни етнически домове и прелестни късчета природа. Фотографският сайт AdMe прави виртуално пътешествие из 15 провинциални места на планетата, разкриващи истинския характер на дадена страна и са реалната ѝ визитна картичка.

Ивоар, Франция

bizhi.

bizhi.

Приказното селце Ивоар е на повече от 700 години. Въпреки военните действия и природните катаклизми, селището е съхранило историческия си облик. Близо до Женевското езеро има малък замък, построен от Савойския граф Амадеус V. Павирани улички, обаятелни жители, уютни старинни къщи, изящно оформени партери… Такова място няма как да не влезе в Ассоциацията на красивите села на Франция.

img.

img.

pinterest.

pinterest.

Остров Кенгуру, Австралия

Rodney Campbell  / Gail Stephan.

Rodney Campbell  / Gail Stephan.

Остров Кенгуру е от онези места, на които мечтаят и възрастните, и децата. Една трета от територията е заета от резервати и национални паркове. Впечатляващи са грандиозните пейзажи на фона на гигантски скали и зелени простори. Там на разходка може да срещнете кенгуру, варани, коали, птицечовки, а също и много птици: пингвини джуджета, черно какаду, бухал и какво ли още не. А във водите на океана лудуват делфини и тюлени. На това място Австралия се разкрива в истинската си светлина – свободолюбива и пълна с невиждани красоти страна.

Peta Jade.

Peta Jade.

australiamyhome.

australiamyhome.

Крепостта Буртанж, Нидерландия

imgur.

imgur.

Крепостта Буртанж, или „Звездната крепост“ в Нидерландия е построена в периода на Осемдесетгодишната война, когато страната се бори за независимост от Испанската империя. Архитектите измислили нов начин за подсилване като защита от артилерията. След войната бастионът е бил изоставен, след това отново го укрепват и разширяват, а от XIX в. Буртанж е собственост на местната община. От бастиона се откриват прекрасни гледки.

photowanderers.

photowanderers.

Албарасин, Испания

triphints.

triphints.

Философът Хосе Ортега и Гасет пише, че този град има приказен силует. Често наричат Албарасин „розовия град“. Красивото си название селището е получило при мюсюлманите (IX-XII вв.). В това градче всичко е красиво: и старите криволичещи улички, и планината Сиера де Албарасин, и зелените поля, и реките. Там може да се види също 18-километров акведукт, останал още от римляните. Разхождайки се по паветата, неусетно се потапяш в испанския колорит на миналите столетия.

tienda.

tienda.

gogetnews.

gogetnews.

Девъншир, Англия

staticflickr.

staticflickr.

Девън е живописно графство в Англия с излаз към Бристолския залив и Ла Манш. Някога там е била Думнония, населявана от келтите. В заливите на Девън има курорти,  рибарски селища и пристанища. Именно в Девън са родени великите моряци сър Франсис Дрейк и Уолтър Рейли, а също и „кралицата на криминалето“ Агата Кристи. А събитията, описани в книгата на Артър Конан Дойл „Баскервилското куче”, също се случват в Девън. На това място се разкрива истинското лице на страната, в образа на която се преплитат суровата сдържаност, колоритните ландшафти, уютните къщи и тайнствените пътеки.

aspundir.

aspundir.

aspundir.

aspundir.

Остров Хокайдо, Япония

chunanjiaoyu / littleaesthete.

chunanjiaoyu / littleaesthete.

Ако имате шанса да посетите Япония, отделете време за остров Хокайдо. Там перфекционистите японци са се постарали да оставят у гостите си ярки впечатления: терасата Ункай на върха на планината, дивният аромат и красота на лавандуловите полета, високопланински ски писти и Синьото езеро. Единствено по тези места може да се види и очарователното животно едзо момонга. Уникален е и синтезът между грижливото отношение към природата и съвременните технологии

Монсанто, Португалия

ventana.

ventana.

Живописният град Монсанто е скрит сред гигантски гранитни камъни. Тук се открива невероятна панорама от великолепни планини, зелени и керемидени покриви, калдъръмени улици. Монсанто някога е бил център на провинция Боира Бакса. В продължение на 8 века местният пейзаж не се е променил много и от 1938 г. градът е признат за “най-португалското село”. Разходката тук е истинско удоволствие. Ще можете да се насладите на традиционни ястия в ресторанти, разположени сред огромните скали.

ytimg.

ytimg.

szepvilagunk.

szepvilagunk.

Виж още:

Гледки като пощенски картички 2

Търново води в световна класация

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>