10 топ дестинации за красиви райски кътчета, далече от шума на големите курорти.

Случвало ли ви се е да си пожелаете в следващия живот да сте заселени на див остров? Ако този сезон сте решили да изпитате тръпката на подобно преживяване, ето 10 топ дестинации за райски острови.

Тавароа, Фиджи

v-sledvasht-jivot-na-ostrov1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov1-2

Ако сте виждали красиви като пощенски картички снимки на остров във формата на сърце, това е Тавароа. Този благодатен тропически рай се смята за най-доброто място за сърфинг.

Ко Нанг Юан, Таиланд

v-sledvasht-jivot-na-ostrov2-1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov2-2

Островът Ко Тао в Сиамския залив, е наречен така в чест на гигантските морски костенурки, които са обитатели на водите около него. Слънцето тук свети повече от 300 дни в годината. Диви плажове в лагуните, до някои от които може да се стигне само на всъдеходи. Един добър вариант за блажено безделие далече от цивилизацията.

Амбергрис, Белиз

v-sledvasht-jivot-na-ostrov3-1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov3-2

Амбергрис в Карибско море е голям остров с класически плажове, покрити с бял пясък, палми с пищни корони и мангрови дървета. Бариерният риф на острова е втори по големина н света и изобилства от тропически риби и корали, поради което островът е атрактивна дестинация за дайвъри.

Муреа, Френска Полинезия

v-sledvasht-jivot-na-ostrov4-1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov4-2

Наричат Муреа „другото име на рая“. Образуван е от угаснал преди стотици хиляди години вулкан. Островът е истинска Мека за аквалангистите и дайвърите заради намиращата се наоколо най-голяма на планетата рифова екосистема.

Великденски острови, Чили

v-sledvasht-jivot-na-ostrov5-1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov5-2

Намират се на повече от 2 хиляди мили от крайбрежието на Чили и е трудно човек да достигне до тях. Но мъките си струват — на най-загадъчния остров в света заслужават вашето внимание не само древните скулптури, но и националните паркове и уединените плажове. Има смисъл поне веднъж в живота си човек да посети това знаменито място, въплъщаващо метафората „краят на света“.

Нуси-Бе, Мадагаскар

v-sledvasht-jivot-na-ostrov6-1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov6-2

Името му в превод означава „Големият остров“ и в действителност е така. Намира се в близост до остров Мадагаскар. Вулканични езера, лениви лемури и местният сладък ром са визитната му картичка.

Остров Кауай, Хавай

v-sledvasht-jivot-na-ostrov8-1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov8-2

Подходящ за плажен отдих без тълпи от туристи. Смята се, че именно на Кауай се намират най-живописните плажове на Хаваите.

Бора-Бора, Френска Полинезия

v-sledvasht-jivot-na-ostrov9-1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov9-2

Малкият полинезийски остров Бора-Бора предлага на гостите си огромен спектър от развлечения за всеки вкус. Там може да отпрашиш на диво сафари, да храниш от ръка акули и да се срещнеш с морски костенурки, да изкачиш планински върхове или да се разходиш из кораловите градини.

Вагар, Фарьорски острови

v-sledvasht-jivot-na-ostrov10-1

v-sledvasht-jivot-na-ostrov10-2

Фарьорските острови се намират в северната част на Атлантическия океан между Шотландия и Исландиея. Климатът там не позволява да се търкаляте по плажа, но затова пък може да се насладите на изключителни пейзажи и да посетите живописното селце Гасадалур на остров Вагар.

Виж още:

Загадката Великденски острови

Острови лилипути

Топ плажове: изборът на летния номад

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>