Космическа технология с вибрираща платформа осигурява за 20 минути ефекта от час потене във фитнеса, казва д-р Ана Пейкова.

lez-vav-forma

Не е далеч времето, когато ще се наложи да покажем телата си по бански. Но за да не правим екстремни гладувания в последния момент (предимно безуспешни), е по-добре човек  се подложи на детоксикираща диета и балансирано хранене, комбинирано с правилно подбрани процедури за влизане във форма.

Ключовата дума е „движение”.  То може да бъде във фитнеса, в парка, а ако нямате достатъчно време за дълги тренировки – изобретателите са създали „Пауър плейт”. Това е вибрираща платформа, върху която се извършват различни упражнения  под ръководството на кинезитерапевт. Той преценява кои мускулни групи имат нужда от натоварване. Разликата с фитнеса е, че при този вид тренировки не се натоварват сърдечният мускул и ставите и са отлични за раздвижване на хора с подобни проблеми. Те са подходящи и за онези, които нямат време, защото за разлика от потенето в залата, тук са необходими само 20 минути, през които организмът се натоварва двойно.

Тайната е във вибриращата платформа, която извършва вертикални вибрации и така съкращава мускула. Дори нищо да не правите и просто да си стоите върху нея, мускулатурата ви работи.

Авангардната технология е измислена от руснаци в Центъра за подготовка на космонавти. По-късно вече се комерсиализира и се насочва към хора, които нямат време, пък искат да тренират.

За жалост, повечето от нас скачат от колата пред компютъра и после на дивана и  „Пауър плейт” е истинско избавление от застоялия живот.

vlez-vav-forma2

Разграждането на натрупаните мазнини с криолиполиза чудесно се съчетава с работата в „Пауър плейт”. То става с абсолютно безвредния метод „Криолиполиза”. При него мастната клетка се унищожава, заедно с клетъчната стена, а това не позволява повторното й напълване, както се случва при другите процедури, които само разграждат мазнините. В този случай, мастната клетката се стопява и имунната система я изхвърля от организма.

С  „Криолиполиза” могат да се унищожат до 70% от мастните клетки в обработвания участък. Как действа? Установено е, че има 5 вида мастни киселини, които кристализират при минусови температура.  Замръзват при минус 8 градуса и после се отделят с урината.

При този апарат се слагат специални марли, напоени с разтвор, който предотвратява изгарянето и увреждането на горния слой на кожата. Въздейства се само на ниво подкожна мастна тъкан. Вътрешната мазнина, тази която е около мускулите, може да се разгради единствено чрез движение и глад.

Криолиполизата е подходяща за унищожаване на отделни мастни депа – т.нар. бричове, които тормозят жените, „любовните дръжки” около талията на мъжете,  коремчетата…

vlez-vav-forma3

Този метод се съчетава изключително добре с мезотерапия, но в началото основната мастна тъкан трябва да се стопи с „Криолиполиза”.  Има различни видове мезотерапия с инжекционни продукти, които се вкарват в мастната тъкан и  я разграждат. Те съдържат основно Ел-карнитин и кофеин.

При мезотерапията за краката и корема, иглата трябва да бъде достатъчно дълга, за да проникне до мастната тъкан. Хубавото е, че там кожата няма чувствителност и когато иглата е достатъчно тънка,  не се усеща болка. При обработване на задните части или корема дори няма никакно неприятно усещане.  Важното  е продуктът да е добър и да има правилно съотношение на съставките, които разграждат мазнината.  Тези процедури се правят под точно определена бройка, за да има резултат – 6 или 10.

Добро за целулита е укрепването на колагена в подкожната тъкан. Когато е стегнат има еластични влакна и кожата изглежда гладка. Затова има смисъл да се прави колагенова или силициева мезотерапия. Силицият е елемент, който отлично укрепва връзките между колагена и еластичните влакна и по този начин кожата става по-стегната.

Разликата между мезотерапията и популярните кремове със същите съставки е, че едно мазило не може да проникне в дълбочина до мастната клетка. Кожата си има бариера, която създава съпротивление на повърхностния слой и не позволява навлизането до таргетните клетки. Затова когато се инжектират продуктите за разграждане на мазнините са доста по-ефективни от един крем.

Целулитът много добре се повлиява от комбинацията на процедури с „Вела шейп” , LPG и антицелулитни масажи.  Плюс белансирано хранене, естествено. Първо, не бива да има прием на мазнини. Проблемът е, че човек дори да не яде нищо тлъсто, когато си хапва въглехидрати, в един момент те се превръщат в мазнини и се натрупват като запаси. Затова ключът е в балансираното хранене, а не в глада. При лишаването от храна бързо се получава ефектът, при който отслабваме, кожата увисва, а след това организмът (понеже е в състояние на стрес),  бързо набавя онова, което му е отнето.

Хапчетата за отслабване с Ел-карнитин извеждат мазнината от клетката, но не и ако не се съчетават с физическо натоварване. Иначе не дават ефект.  Много трябва да се внимава с хранителните добавки на пазара, да се гледат съставките, производителя, защото някои от тях натоварват сърцето.

vlez-vav-forma4

За тези, които искат да изглеждат добре по бански, „Вела шейп” е доказано ефективен метод. Той има FDA-сертификат, че таргетът му е мастната клетка. Разгражда мазнините както се изпържват в нагорещен тиган. Буквално ги разтапя. Той е много мощен в комбинация с инфрачервена светлина, която допълнително загравя. Загряването на мастната тъкан е до 42 градуса подкожно, без това да уврежда повърхностния слой. С помощта и на вакуума, достига точно до мастните клетки. „Вела шейп”  се прилага един път седмично.

Процедурата е достатъчно кратка – 50 минути, така че ако пропуснете хапването, може да го направите и в обедната почивка.

В комбинация с прием на вода, подходящо хранене и подкрепено с процедури с LPG, които имат дрениращо действие, постига изключителни резултати.

Историята на този апарат е много интересна. Създателят й се казва Луи Пиер Гаскон (LPG). Той сериозно пострадал при катастрофа и трябвало непрекъснато да му се правят възстановяващи масажи. Тогава Гаскон създава този апарат, който прави механичен масаж на цялото тяло. Но тъй като вакуумът е доста силен, за да не се зачервява кожата, задължително се облича специално трико.

Ако трябва един рехабилитатор трябва всеки ден да прави масажи, той никога не може да го върши с еднакъв натиск върху всички места.  Така се появава революционният апарат LPG, който е абсолютно безвреден. Той може да се ползва и от бременни до шестия месец, и след раждане, и при възрастни хора, срещу целулит, за тонус,  за дрениране.  Особено подходящ е при воден целулит, който се появява предимно след преяждане или препиване.

За ефективното и трайно влизане във форма, обаче най-важна е комбинацията от различните апарати и процедури и правилното им редуване.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>