Конкурсът „Съвременна българска художествена литература без граници“ на НДФ „13 века България“ е за произведения, създадени зад граница

Конкурсът „Съвременна българска художествена литература без граници“, създаден от Националния дарителски фонд „13 века България“, е насочен към българските писатели в странство. Идеята на благотворителната организация с 40-годишна история е да подкрепи творчеството в поезия и проза на роден език без географски ограничения.

Според регламента на творческата надпревара българските общности, културните клубове и сдружения на автори от съответната държава до 30 юни 2022 година могат да предложат писатели в три категории: роман/новела, сборник разкази, стихосбирка.

Подробности четете ТУК

От всяка категория журито ще отличи само по едно произведение. Материалното изражение на наградата представлява отпечатването на трите отличени творби в България от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, като НДФ „13 века България“ финансово обезпечава материалите и консумативите за отпечатването на всяка една от тях в размер до 3000 лв.

Условията за участие в конкурса, утвърдени от Управителния съвет на НДФ „13 века България“ и формуляра за участие вижте ТУК

Организатори на конкурса са Администрацията на Президента на Република България и Национален дарителски фонд „13 века България“.

Целите на литературната надпревара са да подкрепи творчеството на български език без географски ограничения, да подпомогне отпечатването на отличените от компетентно жури стихове и белетристика, да популяризира литературните произведения на българската диаспора в България и сред българите по света, да съдейства за запазването на българската книжовност, традиции, култура и език.

Крайният срок 30 юни 2022 наближава. Не чакайте последния момент!

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>