Анелия Илиева, довела в България сп. “Ролинг стоун”, работи по проект за “гореща” платформа за достъп до проверена информация от всички кризисни места по света.

Анелия Илиева, журналистката, която доведе в България списание “Ролинг стоун” и беше негов главен редактор, приключи успешно ангажимента си с немския медиен гигант Аксел Шпрингер в Силициевата долина и от няколко месеца работи по нов голям проект – създаване на “гореща” платформа, чрез която медиите да имат достъп до проверена информация от първа ръка от всички кризисни места по света.

“Идеята се роди още докато бях главен редактор на “Ролинг Стоун” България и се опитвахме да отразим Арабската пролет през 2011 г. Търсехме поглед на събитията отвътре, информация от първа ръка, и беше доста трудно. Тогава си мислех колко добре би било, ако има възможност на едно място да се качва информация от хора, живеещи в различни горещи точки по света” – спомня си Анелия.

“Днес, намирайки се в Сан Франциско, сърцето на високо технологичните иновации, идеята изглежда осъществима. От няколко месеца с малък екип работим усилено по въпроса.

Нуждата от платформа като тази е все по-осезаема в днешно време. Събития като протестите в Хонг Конг, тези във Фъргюсън, както и всичко останало, случващо се по света, може да бъде предадено най-добре от непредубедени източници, намиращи се в центъра на случващото се” – допълва Анелия.

В предишния си проект Анелия Илиева работи с немската медийна суперсила Аксел Шпрингер. Техният фокус в Силициевата долина е да се стигне до по-добро разбиране на зараждащите се нови медийни модели, в чиято основа е идеята за по-добро познаване на читателската аудитория. Все повече медии целят да доставят на потребителите си съдържание, разработено да задоволява техните лични интереси. По този начин медиите си осигуряват повече лоялни читатели и съответно повече онлайн посетители.

409145_10150437354527204_1440490619_n

“Целта на медиите винаги е била да документира случващото се и да информира обществото за най-важните неща от деня. С развитието на човечеството и глобализацията на днешния свят става все по-трудно за една медия да се придържа към изначалната си мисия. Една платформа за фактологически проверена информация несъмнено би помогнала крайният потребител да бъде по-добре и по-бързо осведомен. Засега мога да споделя само това” – каза в заключение Анелия Илиева.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>