Под мотото “Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!” беше представен официалният рекламен спот по случай председателството ни в ЕС.

България е скритото бижу на Европа. Това е посланието на един от трите видеоклипа, които ще рекламират страната ни по време на председателството ни на съвета на ЕС. Той разказва за страната ни през очите на двама герои, в чиито роли влизат актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов. Двамата младежи се влюбват във влака и тръгват на пътешествие за опознаване на страната.

Няколко са основните акценти на видеото като то представя най-вече многообразието на българската култура, многовековната й история, както и красивата и уникална по своему природа. Двамата пътешественици минават през заснежени планини, живписни езера, морския бряг, не прескачат да посетят и Римския форум в Пловдив.

Един от акцентите е някои наши културни различия, като кимането с глава, писането на кирлица и вдигането на наздравици.

Целта на видеоклипа е не само да покаже България пред тези, които не я познават, но и да припомни на българите колко цветна и разнообразна е тя. Мотото е “Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!”.

Клипът е заснет за десет дена. Негов продуцент е Димитър Гочев, режисьор е Божидар Велинов, а сценаристи са Мирон Крумов и Мариана Събева. Това е първият от общо три рекламни видеа, чието общо послание е, че България е скритото бижу на Европа.

Трите клипа заедно с музиката към тях са на обща стойност 202 хил. лева. Вторият от тях ще описва приоритетите на българското европредседателство – перспективата за развитие на Западните Балкани, сигурността и стабилността, цифровата икономика.

Третото видео ще покаже постиженията на страната и известните българи. То би трябвало да бъде показано в следващите седмици. Музиката за председателството е композирана от Краси Тодоров от група Д2.

Виж още:

Кауза “Нашият дом е България”

Да си патриот днес е тежка мисия

 

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>