Атанас Вилнер е избран да преобразява автомобили от цял свят. Ателието му е популярно с дръзките решения и може да превърне всеки модел в движеща се мечта.

 

Магдалена Нонова

Българинът Атанас Вилнер, който заедно с екипа си преобразява автомобили от цял свят в своето студио “Вилнер”, е избран за дизайнер на испанската суперкола Tramontana, както и на хърватската компания за спортни автомобили Rimac.

Вилнер има собствено дизайнерско студио, носещо неговото име, и натрупан 20-годишен опит в персонализацията на автомобили. Проектът на българина е осъществен през 1996 г. и оттогава специалистите от екипа влагат усилия и творчество, за да може автомобилите на клиентите да представят тяхната индивидуалност и да изпъкнат сред останалите коли на пътя.

За българина автомобилният дизайн и проектите, които създава в студиото, са преживяване и усещане. Работата далеч не представлява нечия кола да бъде направена просто красива. Автомобилът се преобразява по начин, чрез който се преоткрива индивидуалността на клиента и неговите емоции.

Ателието на Атанас Вилнер е популярно именно с дръзките дизайнерски решения, както и с качеството на ръчната изработка при реализацията на нестандартните проекти, които реализира екипът. За 20-те години, в които съществува, студиото е изградило партньорства със световни компании, а от няколко години вече има и собствен франчайз в китайската столица Пекин.

За избора му на дизайнер на испанската суперкола Tramontana и на хърватската компания за спортни автомобили Rimac той споделя пред екипа на Успелите:

“Те потърсиха фирмата. Бяха ни следили от няколко години и им беше харесала енергията, с която работим. Впоследствие започнахме да работим и с испанците, и с хърватите. Аз работих по комбинацията от цветове и материали на първата хърватска кола, но те изградиха самия дизайн. Колата е електрическа и е най-бързият автомобил в момента. Идеята, която сега осъществяваме с испанците, е всяка една кола да бъде създадена с различен дизайн на интериора. Tramontana прилича на състезателна кола и помагаме и за външния дизайн – цветовете, които да подчертаят формите и. Така съобразяваме външния интериор с вътрешния”.

Основателят на ателието Вилнер добавя, че екипът е малък, но изключително способен и може да превърне всеки автомобил в движеща се мечта. Той заявява, че бандата на “Вилнер” има умения във всяка област, от която клиентите биха имали нужда, и е готова да вложи най-доброто от себе си във всеки автомобилен проект.

Атанас Вилнер ще бъде и специален гост на церемонията за третото издание на VIP Lifestyle Awards 2017, която ще се състои на 10 май 2017 г. Събитието представлява платформа за комуникация на участниците в индустрията от високия клас в България, което дава възможност за развитието на националните и международни отношения за бизнес комуникация и партньори.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>