Защо съвременните отношения в една двойка са толкова мимолетни? 11 причини.

love

Съвременните отношения започнаха да приличат на приспособяване, при което главен приоритет става комфортът. Можем да сме с някого до момента, в който в отношенията цари хармония и любов. Но щом на мястото на еуфорията се настанят разногласията и караниците, започваме да търсим замяна. Всяка двойка се сблъсква с най-различни проблеми, уточняват специалистите по семейно консултиране. Ето какви може да са те:

Недостатъчно сме подготвени.

Често се оказва, че не сме готови на компромис, да се жертвами и да обичаме просто така, без всякакви условия. Не искаме да чакаме, искаме всичко и веднага. Не даваме възможност на чувствата си да растат, като ги пришпорваме в някакви, поставени от нас самите, времеви рамки.

Бъркаме любовта с други чувства.

Искаме да срещнем човека, който ще отиде с нас на кино или в нощен клуб, а не човека, който ще ни разбере и подкрепи в моменти на дълбока печал. Не обичаме да живеем скучно, затова търсим веселия спътник, който може да превърне живота ни в приключение. Но невинаги сме готови за промените, които неизбежно настъпват след етапа на влюбеност и взаимна симпатия.

Потъваме в битовизми.

С времето ни остава все по-малко пространство за любов, тъй като сме прекалено много заети с трупането на материални блага.

Очакваме мигновен резултат.

Веднага след като се влюбим, вече имаме желанието да видим отношенията си с партньора зрели, макар да знаем, че тази зрялост, както и взаимното разбиране, идват с годините. Повечето съвременни хора смятат, че абсолютно за нищо в този живот не си струва да хабят време и търпение, даже любовта.

Обичаме контактите.

Много от нас по-скоро биха прекарали един час със стотици различни хора, отколкото едно денонощия с един човек. В днешния свят битува схващането, че е много по-добре да се срещаме с хора, отколкото да ги опознаваме. Ние сме алчни и ни се иска всичко и веднага. Ние встъпваме в отношения и ги разбиваме веднага след като се появи по-добър „вариант“. Не отдаваме всичко най-добро на един човек, но искаме той да е идеален. Срещаме се с много хора, но даваме шанс на единици от тях.

Станахме зависими от технологиите.

Технологиите ни завладяха до такава степен, че се задушаваме. Живото общуване е заменено от текстове, гласови съобщения, чатове и видеоразговори. Повече не ни е необходимо да прекарваме време заедно наживо, и така знаем достатъчно много един за друг и няма какво да се обсъжда.

Вече ни е трудно да се заседим на едно място.

Смятаме, че не сме създадени за отношения, и даже единствената мисъл, че си струва да се кротнем на едно място предизвиква страх. Вече не свързваме живота си с един човек и избягваме постоянството.

borete_se_za_ljubovta

Станахме „сексуално свободни“.

Стана нормално днес да отделяме секса от любовта. Все по-често казваме и чуваме фразата „Това беше само секс“, дори и на любимия си, без да си даваме сметка, че това го наранява. Първо хората правят секс, а после решават дали си подхождат. Днес сексът извън брака стана норма, а понятието „свободни отношения“, „секс на приятелски начала%, „секс за една нощ“ трайно се настаниха в бита ни.

Започнахме прекалено много да разчитаме на логиката.

Сякаш все по-малко днес стават хората, способни да обичат с цялото си сърце, преодолявайки трудности, свързани с времето и разстоянието.

Боим се от страшно много неща.

Боим се от новите отношения, от разочарованията, от душевните рани и разбитото сърце, затова не позволяваме на много хора да влязат в живота ни, ограждайки е с невидими стени, иззад които понякога ние самите не можем да излезем.

Вече не ценим отношенията.

Нищо не ни струва да оставим любимия човек, защото прекалено много сме разочаровани от околните.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>